Παραδόθηκαν από τον δήμο Θεσ/νικης τρία αναπηρικά αμαξίδια που αποκτήθηκαν με πλαστικά καπάκια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραδόθηκαν από τον δήμο Θεσ/νικης τρία αναπηρικά αμαξίδια που αποκτήθηκαν με πλαστικά καπάκια

Τα πλαστικά καπάκια μαζεύονται σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τη διεύθυνση ανακύκλωσης.
Τρία αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν με πλαστικά καπάκια, παρέδωσε το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης στα νοσοκομεία Θεαγένειο και ΑΧΕΠΑ, καθώς και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών - Παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης.

    Η διάθεση των τριών αναπηρικών αμαξιδίων έγινε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρο Λεκάκη, στο πλαίσιο της δράσης "Keep on Moving", που αφορά τη συλλογή καπακιών πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. 
    Τη συγκεκριμένη δράση είχε ξεκινήσει η εθελοντική ομάδα "Τhessaloniki Next2U" και από το 2018 υλοποιείται εξ ολοκλήρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των πολιτών και των μεγάλων ποσοτήτων από πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται. 
    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λεκάκης, η ανταπόκριση του κόσμου "είναι συγκινητική καθώς μέσα σ’ ένα χρόνο συγκεντρώθηκαν 17 τόνοι από πλαστικά καπάκια. Εκτός από τα τρία αναπηρικά αμαξίδια που παραδόθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης και στο Σύλλογο Παραπληγικών, έχουν ήδη παραγγελθεί άλλα οκτώ, τα οποία θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα".
    Τα πλαστικά καπάκια μαζεύονται σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τη διεύθυνση ανακύκλωσης. Με τη συμπλήρωση ενός τόνου πλαστικού, τα καπάκια δίνονται σε εταιρία ανακύκλωσης και με τα χρήματα αγοράζεται ένα αναπηρικό αμαξίδιο. 

ΑΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων