Το πρώτο κατάστημα για το διαβήτη από τη Medtronic, για πληροφόρηση και εκπαίδευση ασθενών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το πρώτο κατάστημα για το διαβήτη από τη Medtronic, για πληροφόρηση και εκπαίδευση ασθενών

Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία.


Medtronic plc (NYSE:MDT), παγκόσμιος ηγέτης υπηρεσιών και λύσεων ιατρικής τεχνολογίας, με περηφάνια ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Medtronic DIABETES.SHOP στην Αθήνα. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία. Το καινοτόμο και εύκολα προσβάσιμο Medtronic DIABETES.SHOP λειτουργεί σε έναν χώρο άνετο, ανοιχτό και φιλόξενο στην «καρδιά» της Αθήνας, στον Πύργο των Αθηνών, κοντά στα περισσότερα Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία.

Το Medtronic DIABETES.SHOP στην Ελλάδα είναι η απάντηση στη λανθασμένη πληροφόρηση και τις προκαταλήψεις γύρω από το διαβήτη. Ενθαρρύνοντας τη συζήτηση και την επικοινωνία γύρω από τη νόσο, η Medtronic επιδιώκει να αλλάξει τη νοοτροπία και κάποιες από τις αντιλήψεις γύρω από το διαβήτη. Το κατάστημα θα λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους οικείους τους, έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τη νόσο και να ζουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή. Αυτός ο στόχος υπήρξε οδηγός για την επιλογή της τοποθεσίας και το σχεδιασμό του καταστήματος.

«Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία και ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα από τη Medtronic.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή τη λειτουργεία του DIABETES.SHOP. «Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο DIABETES.SHOP. Επιπλέον, πρωτοβουλίες σαν αυτή αντανακλούν τη φιλοδοξία μας να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».

Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Ελλάς, εξήγησε αναλυτικά τι προσφέρει αυτή η νέα εγκατάσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο DIABETES.SHOP θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLinkTM το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από το γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού – ασθενή· η παρακολούθηση εκπαιδευτικών workshops τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ρύθμισης τους· η πρόσβαση στην ενημέρωση για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις της Medtronic Diabetes και η περαιτέρω εκπαίδευση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η μαρτυρία της κας Σοφίας Τσιακάλου, μητέρας 4 παιδιών, η οποία έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει το διαβήτη: «Για πολλά χρόνια προσπαθούσαμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στο διαβήτη για να βοηθήσουμε την οικογένειά μας. Συνειδητοποιήσαμε τελικά, ότι η λύση ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε το αντίστροφο: να προσαρμόσουμε το διαβήτη στο δικό μας τρόπο ζωής.», επισήμανε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Πιστεύω ότι πρωτοβουλίες όπως το DIABETES.SHOP θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να κάνουν το ίδιο. Το κλειδί είναι η προσβασιμότητα, η καθημερινή επικοινωνία και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται σε μια εγκατάσταση όπως αυτή».

Σχετικά με το Diabetes Group στη Medtronic (www.medtronicdiabetes.com)
Η Medtronic συνεργάζεται με την παγκόσμια κοινότητα για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται το διαβήτη. Η εταιρεία σκοπεύει να αναμορφώσει την αντιμετώπιση του διαβήτη διευρύνοντας την πρόσβαση, ολοκληρώνοντας τη φροντίδα και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα έτσι ώστε οι άνθρωποι που ζουν με διαβήτη να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων