Οι ενδείξεις ότι καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη από όση χρειάζεσαι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι ενδείξεις ότι καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη από όση χρειάζεσαι

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα και τη διάθεσή μας.
Μας αρέσουν τα γλυκά, αλλά προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε ώστε να μην παίρνουμε βάρος. 

Eίναι όμως η παρηγοριά μας όταν δουλεύουμε αρκετές ώρες, μια έξτρα βοήθεια όταν δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε, το μικρό σπρώξιμο όταν νιώθουμε εξάντληση, η ανταμοιβή όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας.
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα και τη διάθεσή μας. Δεν κάνει μόνο κακό στη σιλουέτα μας, αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. 
Αυξάνει το αίσθημα πείνας και κούρασης, προκαλεί τερηδόνα, βλάπτει το έντερο, στερεί λάμψη από το δέρμα μας, είναι εχθρός για τη γραμμή μας. Η ζάχαρη κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στον οργανισμό μας μετά την κατανάλωσή της.
Κρυμμένη σε τυποποιημένα τρόφιμα, η ζάχαρη βρίσκεται παντού: σε φρουτοποτά και σνακ, σε σιρόπια και ζύμες, σε έτοιμα γεύματα και σάλτσες.
Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία, καθώς συνδέεται μεταξύ άλλων με την παχυσαρκία, την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη, τον καρκίνο και τα προβλήματα στο συκώτι.
Ας δούμε τα 9 σημάδια που στέλνει το σώμα μας όταν το παρακάνουμε με την κατανάλωση της ζάχαρης:
1. Εξάντληση και κόπωση
Οταν τρώμε περισσότερη ζάχαρη απ΄ όσο χρειάζεται νιώθουμε υποτονικοί χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Αυτό συμβαίνει γιατί με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει και να απορροφήσει σωστά τη γλυκόζη. Η ενέργεια μας είναι πιο σταθερή όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά, έτσι όταν καταναλώνουμε πάρα πολλή ζάχαρη οδηγούμαστε σε σκαμπανεβάσματα διάθεσης και ενέργειας. 
2. Δυσκολία στην συγκέντρωση
3. Συνεχής πείνα
Η απότομη πτώση του σακχάρου που παρατηρείται μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ζάχαρη συνοδεύεται και από ένα έντονο αίσθημα πείνας ή λιγούρας. 
4. Δερματικά προβλήματα
To δέρμα μας υποφέρει όταν καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη απ΄ όσο πρέπει. Συνήθως η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ξηρή και βγάζουμε σπυράκια. 
5. Αρρωσταίνετε εύκολα
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης αποδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τα οποία περιφρουρούν την υγεία του οργανισμού
6. Οδοντικά προβλήματα
Η ζάχαρη είναι η πρώτη αιτία πρόκλησης τερηδόνας, που εξελίσσεται ύπουλα και σταδιακά στα δόντια. Δημιουργεί τρύπα στο δόντι, το οποίο θα σωθεί με σφράγισμα.
7. Αύξηση βάρους
Η κατανάλωση ζάχαρης σημαίνει επιπλέον θερμίδες και όλοι γνωρίζουν ότι τα γλυκά παχαίνουν. 
8. Συχνή ούρηση
9. Υπερβολική δίψα
Το σώμα χάνει τα υγρά όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ζητάει νερό. 
bovary.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων