Άκυρες οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άκυρες οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αποδέχθηκε την ακύρωση των εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μία προαναγγελθείσα απόφαση εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός: Την ακύρωση των πολύ πρόσφατων εκλογών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), συνεπεία της σωρείας παρατυπιών και αντικανονικών διαδικασιών, οι οποίες τις χαρακτήρισαν και τις αμαύρωσαν, σύμφωνα με τις έγγραφες ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας συνδικαλιστών γιατρών οι οποίοι πρόσκεινται στη Ν.Δ. και ανήκουν στην Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΙ), δηλαδή στην παράταξη των γιατρών της Ν.Δ.
Μπορεί ο ΠΙΣ να κατηγορεί τον Ανδρέα Ξανθό για «υπουργικό πραξικόπημα», αλλά η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου δεν ερμηνεύει ούτε δείχνει να αντιλαμβάνεται τις πολύ σοβαρές αιτιάσεις μεγάλου μέρους στελεχών της ΔΗΚΙ εναντίον αυτής της ίδιας της προσωρινής διοίκησης του ΠΙΣ.
Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%.
Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.
Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.
Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας»…

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων