Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από φίλο τραυματία στο ΓΝ Νίκαιας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από φίλο τραυματία στο ΓΝ Νίκαιας

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία είναι ανάστατοι, καθώς ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Ο γιατρός φέρει τραύματα και μελανιές στο πρόσωπο, και πιθανόν σπασμένη μύτη.


Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία είναι ανάστατοι, καθώς ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Ο γιατρός φέρει τραύματα και μελανιές στο πρόσωπο, και πιθανόν σπασμένη μύτη. 



Την Πέμπτη οι γιατροί του ΓΝ Νίκαιας έχουν γενική συνέλευση όπου θα τεθεί θέμα επίσχεσης εργασίας λόγω των επισφαλών συνθηκών εργασίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν δύο άτομα έφεραν στο νοσοκομείο ένα φίλο τους, μαχαιρωμένο στο στήθος. Επειδή ο ένας από τους δύο θεώρησε ότι ένας ειδικευόμενος γιατρός είπε κάτι προσβλητικό για τον ασθενή, βγήκαν έξω και ειδοποίησαν τους φίλους τους που περίμεναν απέξω με μοτοσικλέτες και κράνη. Μετά από 15 λεπτά μπήκαν συντονισμένα σε δύο ομάδες από δύο διαφορετικά σημεία στα επείγοντα του νοσοκομείου και έδειραν τον ειδικευόμενο γιατρό.

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο. 

ΠΟΕΔΗΝ: «Παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» 

«Χθες στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) κάνοντας λόγο για «ομερτά». 

«Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του Αν. Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ. 

ΕΙΝΑΠ: «Πάρτε επιτέλους μέτρα»

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου η Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς  (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει την επίθεση και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των γιατρών και του προσωπικού:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την για άλλη μια φορά επίθεση που δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους.

»Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή. 

»Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται».

»Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού. 

»Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης που μπορεί να αποφασίσουν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Νίκαιας για το συγκεκριμένο θέμα».

Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας:


Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα ”.

Εκτός του γεγονότος ότι η ανακοίνωση τους βρίθει από πλείστες όσες  ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη όπως: “Παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό”, “Τα έκαναν γυαλιά καρφιά”, “Του έσπασαν τα δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα”, “Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία”,  ταυτόχρονα συλλαμβάνονται και με την «γίδα στον ώμο» γιατί ενώ μόνοι τους αναφέρουν “Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος”, λίγο πιο κάτω αναρωτιούνται αλλά και διαπιστώνουν “Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!”

Ακούστε λοιπόν «ναυτομάχοι  της μπανιέρας»:
Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”.
Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία.
Από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα).
Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη.
Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε  στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί.

Είναι αληθές ότι δεν «διατάχθηκε γενική επιστράτευση» (για την αποφυγή του πολιτικού κόστους όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης είναι αληθές ότι ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών) δεν συνηγόρησε στο κλείσιμο της εφημερίας (όπως επέμενε η ΕΙΝΑΠ), θεωρώντας μια τέτοια απόφαση ως «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αλήθεια «ναυτομάχοι της μπανιέρας», να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου: 
Όταν τα «μπουμπούκια» της δημοσιογραφίας Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου από τα ερτζιανά του ΣΚΑΪ ζητούσαν “να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον δημόσια νοσοκομεία και να γκρεμίσουν το κρατικό της Νίκαιας, στα πλαίσια των καλών ιδεών του Μητσοτάκη”, αλήθεια εσείς σε ποια παραλία είχατε απλώσει πετσέτα; 

 
       Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων