Αποδεκτά τα αιτήματά των διαβητικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποδεκτά τα αιτήματά των διαβητικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Επρόκειτο για τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), τα οποία έγινα αποδεκτά.
Σειρά διατάξεων για τους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη ή είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Επρόκειτο για τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), τα οποία έγινα αποδεκτά.

Οι διατάξεις του νομοσχέδιου, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της Βουλής, αφορούν ζητήματα όπως είναι η αποστράτευση των ένστολων που εμφάνιζαν Σακχαρώδη Διαβήτη κατά τη διάρκεια της θητείας τους. «Με το άρθρο 2 του νέου νομοσχεδίου, οι άνθρωποι αυτοί πλέον, εφόσον κριθούν από την Υγειονομική Επιτροπή, τοποθετούνται είτε σε υπηρεσία εδάφους, είτε σε υπηρεσία γραφείου ή σε ελαφριά υπηρεσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Επίσης, διευθετείται το ζήτημα της μη εφαρμογής του μειωμένου ωραρίου για τους γονείς των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη, που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. «Συγκεκριμένα, με το άρθρο 9 του νέου νομοσχεδίου, πλέον οι γονείς των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και μέχρι την ηλικία των 18 ετών, έχουν το δικαίωμα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους».

Τέλος στο νομοσχέδιο προβλέπεται και το ζήτημα των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του νέου νομοσχεδίου, «οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ή όσοι έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη, έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν στον τόπο προτίμησής τους. Για την εφαρμογή του απαιτείται ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, αλλά και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή συνεργάστηκε με το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Ρήγα για να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα της τροποποίησης και ψήφισης των ανωτέρω διατάξεων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων