Ημερίδα Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα, 18 Μαΐου, Αθήνα

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

15/5/19

Ημερίδα Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα, 18 Μαΐου, ΑθήναΑνοιχτή ημερίδα για το κοινό από το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Σάββατο 18 Μαΐου 2019, Αμφιθέατρο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Η Φυσικοθεραπεία έχει ηγετικό ρόλο στα συστήματα φροντίδας υγείας και κυρίως στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου ο φυσικοθεραπευτής συμμετέχει ως ενεργό μέλος του συστήματος υγείας, με υπεύθυνους ρόλους στην ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας (προαγωγή υγείας, πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) του ατόμου, της οικογένειας, του πληθυσμού ευθύνης και της κοινότητας στην οποία εργάζεται.

Γενικότερα, ο ρόλος και οι δραστηριότητες του φυσικοθεραπευτή σε επίπεδο κοινότητας και δημόσιας υγείας, είναι ιδιαίτερα σημαντικός αλλά και επιβεβλημένος. Η ασθένεια δεν είναι αποκλειστικά βιολογικό φαινόμενο, αλλά έχει και κοινωνική βάση και ένας σημαντικότατος παράγοντας για την υγεία είναι η αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Στο Π.Τ. Αττικής θεωρούμε πως η παραπάνω συμβολή και ο ρόλος της φυσικοθεραπείας χρειάζεται να προβάλλεται τόσο προς την υγειονομική κοινότητα, όσο και προς την κοινωνία. Για το σκοπό αυτό το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρες 09:00 π.μ.- 14.000 μ.μ., Ημερίδα με θέμα: «Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» (Λεωφόρος Μεσογείων 154, Αθήνα) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Αξιόλογοι φυσικοθεραπευτές με εμπειρία στο αντικείμενο θα παρουσιάσουν και αναδείξουν το ρόλο της Φυσικοθεραπείας στις τοπικές κοινωνίες.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Οδηγίες πρόσβασης στο χώρο

Πληροφορίες: Ιστότοπος Π.Τ. Αττικής


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Ημερίδα Ο Ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην Κοινότητα, 18 Μαΐου, Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.