Οι Ακτινολόγοι γνωστοποιούν στον ΕΟΠΥΥ ότι τους οδηγεί στο κλείσιμο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι Ακτινολόγοι γνωστοποιούν στον ΕΟΠΥΥ ότι τους οδηγεί στο κλείσιμο

Με την παρούσα επιστολή, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά με τα claw-back και τα rebate που εφαρμόζονται ήδη από το 2013 και έχουν φέρει τους ιδιώτες Ιατρούς Ακτινολόγους σε πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση.

Α.Π. 26 Αθήνα, 13 Μαΐου 2019
Προς: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
κ. Βασίλειο Πλαγιανάκο.

Θέμα: Claw-back και rebate στους Ιατρούς Ακτινολόγους. Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά με τα claw-back και τα rebate που εφαρμόζονται ήδη από το 2013 και έχουν φέρει τους ιδιώτες Ιατρούς Ακτινολόγους σε πάρα πολύ δυσχερή κατάσταση.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία ούτε κραυγάζει ούτε λαϊκίζει, αλλά ενεργεί ορθολογιστικά με τις μέχρι τώρα κινήσεις της, όπως ήταν:
  • -  Η μελέτη βιωσιμότητας των ακτινολογικών εργαστηρίων,
  • -  Η ονοματολογία των νέων απεικονιστικών πράξεων και
  • -  Η σύνταξη πρωτοκόλλων / αλγορίθμων βάσει των οποίων θα διενεργούνται οι απεικονιστικές εξετάσεις.
    Δυστυχώς όλες αυτές οι ενέργειες αγνοήθηκαν πλήρως από την Ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και συνεχίζονται να επιβάλλονται τα μέτρα του claw-back και του rebate και μάλιστα σε εξετάσεις που έχουν ήδη διενεργηθεί και με τρόπο εξοντωτικό.
    Απαιτείται η επιστροφή από τα Ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια, του 30% μεσοσταθμικά και μάλιστα του 40% από τον κωδικό «Μαστογραφίες» (με την ήδη χαμηλή αποζημίωση, 35 ΕΥΡΩ και με μηδενική συμμετοχή στον προληπτικό έλεγχο), την ώρα που από όλους τους φορείς, γίνεται αγώνας, για να υποβάλλονται οι γυναίκες (πολύ ορθώς) σε τακτικό μαστογραφικό έλεγχο, πράγμα που αυξάνει όμως τον όγκο των εξετάσεων και εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπέρβαση δαπανών στον υπάρχοντα κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.
    Κύριε Πρόεδρε,
    Η ειδικότητά μας συρρικνώνεται συνεχώς, στα Νοσοκομεία υπάρχει φοβερή έλλειψη ειδικευομένων και με μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε ότι η Ηγεσία του ΕΟΠΥΥ επιτίθεται με πρωτόγνωρο μένος εναντίον της Ειδικότητάς μας.
Με αυτά τα δεδομένα, δεν καλύπτεται πλέον το κόστος της εξέτασης. Φυσικό επακόλουθο, η αναστολή ή και η διακοπή λειτουργίας των ιδιωτικών εργαστηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται - ανεργία - πλήγμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία καλύπτεται, κατά 70% τουλάχιστον, από τα ιδιωτικά και δημόσια ακτινολογικά εργαστήρια. Σας καλούμε να ανακόψετε αυτή την πορεία η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των μικρών ιδιωτικών Εργαστηρίων με αποτέλεσμα την μελλοντική μόνο παραμονή των μεγάλων Διαγνωστικών αλυσίδων.

Κύριε Πρόεδρε,
Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας μπροστά στην διαφαινόμενη καταστροφή των εργαστηρίων. Ο ορθολογισμός είναι ένα βήμα με το οποίο οικοδομείται η υγιής σχέση με όλους οι οποίοι καλοπροαίρετα προσπαθούν να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα. Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει ήδη κάνει βήματα προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού. Αναμένουμε και τα δικά σας βήματα.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Τσιτουρίδης      Στυλιανός Μπενάκης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων