Πανάκριβο το τρένο Express για Θεσσαλονίκη – Κοστίζει περισσότερο & από το αεροπλάνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πανάκριβο το τρένο Express για Θεσσαλονίκη – Κοστίζει περισσότερο & από το αεροπλάνο

Από τη Δευτέρα, 20 Μαΐου δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε 3 ώρες και 55 λεπτά!
Σε λιγότερες από 4 ώρες θα φθάνει το νέο τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αλλά με εισιτήριο ακριβότερο από του… αεροπλάνου.

Από τη Δευτέρα, 20 Μαΐου δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε 3 ώρες και 55 λεπτά!
Το δρομολόγιο θα διεξαχθεί μόλις πέντε μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ώστε να φανεί το «εκσυγχρονιστικό» προφίλ της κυβέρνησης που υλοποιεί μεγάλα έργα…
Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε το πρώτο ειδικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με ηλεκτροκίνητο συρμό με επιβάτες τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θάνο Βούρδα τις Διοικήσεις των Οργανισμών του Σιδηροδρόμου και δημοσιογράφοι.
pronews.gr
Όπως εξήγησε ο Γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.
Ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε πάντως ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο στο τέλος του χρόνου θα υλοποιείται σε 3 ώρες και 15 λεπτά. με τα υπερταχεία τρένα που θα φέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ωστόσο το κόστος του εισιτηρίου ακόμη και με έκπτωση 20% είναι πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου που μπορεί να προμηθευτεί κανείς σε πολύ χαμηλότερες τιμές με την διάρκεια της πτήσης να υπολογίζεται στα 50 λεπτά.
Άλλωστε το εισιτήριο στο τρένο Express κοστίζει 55 ευρώ για την πρώτη θέση (με 20% έκπτωση για την επιστροφή) και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ (με έκπτωση 20%).
Οι προσφορές των αεροπορικών εισιτηρίων για μετάβαση στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από τα 19,90 ευρώ ενώ το αντίτιμο μετ’ επιστροφής ξεκινούν από τα 40 ευρώ.
Τα νέα δρομολόγια Express
Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, το δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τρένων, το οποίο θα διανύει σε:
3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.
4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.
– Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.
– Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15.
– Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.
Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά.
Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.
Αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Intercity Express
Μεταξύ άλλων, το Intercity Express θα διαθέτει:
-Πρίζα σε κάθε θέση.
-Υποστηρικτικό προσωπικό on board.
-WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).
-Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ.
-Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.
-Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων