Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αυξάνονται από την μεγάλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αυξάνονται από την μεγάλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων

α πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ερευνών.
Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ερευνών. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal (BMJ)», σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναδεικνύουν την ανάγκη καθιέρωσης πολιτικών περιορισμού της πρόσληψης αυτών των τροφών και της προώθησης φρέσκων ή άλλων ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων.

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι επεξεργασμένες τροφές (συσκευασμένα προμαγειρεμένα τρόφιμα, σνακ, ανθρακούχα αναψυκτικά, δημητριακά με ζάχαρη, έτοιμα γεύματα με συντηρητικά, κρέατα και θαλασσινά που έχουν υποστεί ανασύσταση, αφυδατωμένες σούπες λαχανικών κ.α.) αποτελούν το 25-60% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Παράλληλα, έχει φανεί ότι αυτό το είδος των τροφών σχετίζεται με παχυσαρκία, υψηλή χοληστερίνη, ορισμένα είδη καρκίνων κ.α.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων