Παλαιοκομματισμός: Δεκάδες μετατάξεις και διορισμοί της τελευταίας στιγμής στη Βουλή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παλαιοκομματισμός: Δεκάδες μετατάξεις και διορισμοί της τελευταίας στιγμής στη Βουλή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναρτήθηκαν 33 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο περιβάλλον της Βουλής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Διορισμοί και μετατάξεις από υπηρεσίες του δημοσίου σε προσωποπαγείς θέσεις στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε χθες από την κοινοβουλευτική διαύγεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναρτήθηκαν 33 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο περιβάλλον της Βουλής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ανάμεσα στους προσληφθέντες υπάρχει απόφοιτος λυκείου με «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας», χωρίς άλλα στοιχεία αλλά και υπάλληλος του Αστεροσκοπείου Αθηνών που μετατάσσεται στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμη και αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η περίπτωση της Βασιλικής Τσακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου στο Ίδρυμα της Βουλής, για έναν χρόνο.
Η κα Τσακανίκα, είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχοντας κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό γιατί αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της. Ακόμα, η Β. Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στη βιβλιοθήκη, για τα οποία φέρεται να πληρωνόταν. Την κόρη της διόρισε και η προϊσταμένη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, επίσης στο Ίδρυμα της Βουλής και πάλι στις 31 Μαΐου. Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουν τα dikaiologitikanews.gr, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Στις αποφάσεις των ημερών υπάρχει και η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από άλλο οργανισμό στη Βουλή. Επίσης, γνωστός δημοσιογράφος διορίστηκε στο κανάλι της Βουλής ενώ άλλος δημοσιογράφος που υπηρετούσε στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται κι αυτός στο κανάλι της Βουλής.
Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τους ίδιους ''ρυθμούς'' συνεχίζονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων , δικηγόρων και διοικητικών υπαλλήλων ενώ πριν από λίγες μέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους μετακλητούς υπουργείων που, μετά τις εκλογές, θα πρέπει να αναζητήσουν κανονική εργασία.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων