ΠΟΕΔΗΝ: Καναδός στο Νοσοκομείο Σαντορίνης κατέβαλε 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΠΟΕΔΗΝ: Καναδός στο Νοσοκομείο Σαντορίνης κατέβαλε 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις

Καταγγελίες που δεν αφορούν μόνον στις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και στις υπέρογκες χρεώσεις και των πλέον απλών εξετάσεων
Και νέες καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. 

Καταγγελίες που δεν αφορούν μόνον στις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και στις υπέρογκες χρεώσεις και των πλέον απλών εξετάσεων (δέκα και είκοσι φορές πάνω από το κρατικό τιμολόγιο), που καλούνται να καταβάλουν οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί και χρήζουν ιατρικής περίθλαψης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, αυτή ενός Καναδού τουρίστα που υπερβλήθη σε σειρά  απλών αιματολογικών εξετάσεων και κλήθηκε να καταβάλει 590 ευρώ, όταν το κόστος των αντίστοιχων εξετάσεων (πληρωμένων εξ ολοκλήρου από τον ασθενή) ανέρχεται σε 72,82 ευρώ με βάση το κρατικό τιμολόγιο και στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ. 

Το τιμολόγιο που ακολουθεί και κλήθηκε να πληρώσει ο Καναδός είναι ενδεικτικό  


Οι αντίστοιχες τιμολογήσεις των συγκεκριμένων εξετάσεων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στον ιδιωτικό τομέα και με κρατικό τιμολόγιο είναι:


Οι αντιδράσεις των τουριστών, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είναι εντονότατες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις διακομίζοναι στο Νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ, που σημαίνει ότι διακομίζονται σε δημόσιο νοσοκομείο και συνεπώς η τιμολόγηση των εξετάσεών τους πρέπει να γίνεται με βάση το κρατικό τιμολόγιο, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν κάποιος τουρίστας διακομίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, συνεχίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, «όταν βγει ο λογαριασμός, καλούναι να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη, με αποτέλεσμα, να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι».

Αλλά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένουν υγειονομικά ακάλυπτοι, αφού, όπως όπως καταγγέλλει, «το Νοσοκομείο λειτουργεί χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Δεν γίνοται τοκετοί, αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία». 

Κι αυτό, γιατί (όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών), στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει μόλις 24 γιατροί, όλων των ειδικοτήτων: δύο παθολόγοι, ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. 
Πώς λοιπόν, διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ μπορούν να βγουν οι εφημερίες, ενώ εξακολουθούν να λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.

Τι κάνει η διοίκηση του Νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει τις ελλέιψεις;

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιάννακος, προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι, οι οποίοι παράλληλα με την παροχή υπηρεσιώνν στο Νοσοκομείο, θα ασκούν το επάγγελμα τους και στα ιδιωτικά τους ιατρεία. 

Με αυτή την σχέση εργασίας, προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα έναν νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό, αλλά και πάλι τα προβλήματα παραμένουν και χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης.

Και μέσα σε όλα αυτά, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο (γιατροί και νοσηλευτές), εξακολουθούν να διαβιούν «στο κοινόβιο» του Κέντρου Υγείας, που έκλεισε.
Το skai.gr, επικοινώνησε με το Νοσοκομείο Σαντορίνης, ζητώντας να μιλήσουμε με τον διοικητή του Νοσοκομείου. Κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, αφού όπως μας είπε η γραμματέας του, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Νοσοκομείο. 

Επαναλάβαμε το αίτημα να έχουμε μια επικοινωνία με τον διοικητή, αλλά η γραμματέας, ήταν απόλυτη και σαφής: αυτές τις εντολές έχω να σας μεταφέρω. Δεν ήταν μάλιστα σε θέση να μας ενημερώσει ούτε για τον χρόνο που αναμένεται να βγει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου, ώστε να την συμπεριλάβουμε στο ρεπορτάζ μας. 


Πηγή: skai.gr


Διαβάστε την απάντηση του Νοσοκομείου

Προκλητικές χρεώσεις του Γ.Ν. Θήρας με 10 Ευρώ την Γενική αίματος και επίσης προκλητική η απάντηση του Νοσοκομείου

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων