Αύριο οι πρώτες εκπομπές του 112 στη Σύρο - Από 10 Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αύριο οι πρώτες εκπομπές του 112 στη Σύρο - Από 10 Αυγούστου σε όλη την Ελλάδα

Ξεκινάει αύριο δοκιμαστικά η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112
Ξεκινάει αύριο δοκιμαστικά η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 10 Ιουλίου είχε δηλώσει ότι θα γίνει άμεσα η ενεργοποίηση του 112, σε δοκιμαστική βάση, μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, αύριο, Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του 112, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 14.00 έως τις 16.00. Η δοκιμαστική αυτή εκπομπή επιλέχτηκε ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 στο τέλος του έτους.
Στο πλαίσιο αυτό, συστήθηκαν ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία και των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσουν το έργο.
Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, από τις 10 Αυγούστου, που θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το 112 θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων