Πώς η ντομάτα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πώς η ντομάτα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία;

Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η υπερβολική κατανάλωση ντομάτας μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Πριν πολλά χρόνια οι άνθρωποι αποφεύγανε τις ντομάτες γιατί φοβόντουσαν να τις καταναλώσουν. Σήμερα όμως υπολογίζεται ότι παράγονται ετησίως 1,5 δισεκατομμύρια τόνοι ντομάτας. Και φυσικά πολλαπλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα οφέλη που έχει αυτό το λαχανικό για την υγεία, αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά στην ωμή ή μαγειρεμένη μορφή του.

Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η υπερβολική κατανάλωση ντομάτας μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ντομάτας μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που χαρακτηρίζεται από μια ασταθή αίσθηση καψίματος στην περιοχή του θώρακα. Η κατανάλωση πικάντικων, λιπαρών τροφίμων προκαλεί επίσης παλινδρόμηση. Αν έχετε καούρα ή παλινδρόμηση οξέος για περισσότερο από μία εβδομάδα ή δύο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων