Ανώτατη δικαστής κάλεσε την αστυνομία γιατί…δεν έβρισκε τον γιατρό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανώτατη δικαστής κάλεσε την αστυνομία γιατί…δεν έβρισκε τον γιατρό

Το περιστατικό, το οποίο καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Κυριακής 18/8/2019, ενώ αποδεικνύει, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, "αυταρχισμό και αστυνομοκρατία" στα δημόσια νοσοκομεία.
Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής παρέμβασης σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά στον Ευαγγελισμό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Συγγενής ασθενούς - ανώτατη δικαστής - η οποία αναζητούσε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου και δεν τον έβρισκε,...κάλεσε την αστυνομία! 



Το περιστατικό, το οποίο καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Κυριακής 18/8/2019, ενώ αποδεικνύει, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, "αυταρχισμό και αστυνομοκρατία" στα δημόσια νοσοκομεία.
Δείτε πως περιγράφουν το περιστατικό οι εργαζόμενοι, σε επιστολή που απέστειλαν προς τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη:
"Θέλουμε να σας καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε  Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18/8/19.
Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.
Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.
Προφανώς κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα".

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός": "Ανησυχούμε, καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό"

Τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους στην επιστολή τους προς τους τρεις υπουργούς, καθώς όπως αναφέρουν "δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό , ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό & την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς".
Οι εργαζόμενοι καλούν τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ όπως αναφέρουν, "δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και «κοινωνικού αυτοματισμού". 

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων