Χωρίς τραυματιοφορείς τα νοσηλευτικά ιδρύματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χωρίς τραυματιοφορείς τα νοσηλευτικά ιδρύματα

ον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση των νοσοκομείων με τραυματιοφορείς, κρούει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση των νοσοκομείων με τραυματιοφορείς, κρούει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).


Σε ανακοίνωσή του, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει το πρόβλημα, καταγγέλλοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση έλαβε μία “ακατανόητη προεκλογική ρουσφετολογική απόφαση”, με την οποία μετάταξε σε Δήμους 527 τραυματιοφορείς, πρώην σχολικούς φύλακες…

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν φρόντισε για την αναπλήρωσή τους και στα νοσοκομεία είναι καλυμμένες οι 2.300 από τις 5.000 οργανικές θέσεις: “Σε πολλά νοσοκομεία, η κατάσταση είναι τραγική”, αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, για να σημειώσει:

“Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των εφημερευόντων νοσοκομείων. Καθυστερούν οι διακομιδές για εξετάσεις και κινδυνεύουν ζωές ασθενών”.

Ως παράδειγμα αναφέρει το νοσοκομείο της Βέροιας, όπου οι οργανικές θέσεις σε τραυματιοφορείς είναι 26. Υπηρετούν δέκα μόνιμοι, εκ των οποίων οι τρεις είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Υπηρετούν, επίσης, πέντε με προγράμματα του ΟΑΕΔ και ένας επικουρικός. Μαζί με αυτούς, υπήρχαν και εννέα τραυματιοφορείς, πρώην σχολικοί φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι εννέα πρώην σχολικοί φύλακες.

Οι 13 που απέμειναν, προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών”.

Άδειες

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως η διοίκηση έλαβε απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκειμένου να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο επιβαρύνει τη λειτουργία σχεδόν όλων των νοσοκομείων, τα οποία είναι αδύνατο να λειτουργήσουν χωρίς τραυματιοφορείς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων