Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Π.Ο.Υ. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Π.Ο.Υ.

Ξεκίνησαν σήμερα στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus και της Αναπληρώτριάς του, Περιφερειακής Διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Dr Zsuzsanna Jakab.
Ξεκίνησαν σήμερα στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της 69ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής (RC 69)  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus και της Αναπληρώτριάς του, Περιφερειακής Διευθύντριας του  Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Dr Zsuzsanna Jakab.  

Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε ανώτατο επίπεδο από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Οι εργασίες της Συνόδου επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης, η πλειονότητα των οποίων έχουν άμεση διασύνδεση με την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030. 
Τα κυριότερα θέματα της Συνόδου είναι: α) η εφαρμογή της στρατηγικής για την «Υγεία 2020» από το 2012 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στην υγεία, β) η επιτάχυνση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ., γ) η εφαρμογή της καινοτομίας σε οργανωτικό και τεχνολογικό επίπεδο στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ. στο πλαίσιο της διακήρυξης της Αστάνας (Οκτώβριος 2018), δ) η αναγκαιότητα ανάπτυξης της υγειονομικής παιδείας στα κράτη-μέλη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης και ε) η διαπίστευση μη κρατικών φορέων που συνεργάζονται με τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης.

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ακόμη η εκλογή του νέου Περιφερειακού Διευθυντή για την Ευρώπη.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων