Σπουδαία πρωτοβουλία. Αποζημίωση φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τον ΕΔΟΕΑΠ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σπουδαία πρωτοβουλία. Αποζημίωση φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τον ΕΔΟΕΑΠ

Η «Κυβέλη» χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ που με μια σημαντική απόφασή του θα εγκρίνει στο εξής την αποζημίωση φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Η «Κυβέλη» χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ που με μια σημαντική απόφασή του θα εγκρίνει στο εξής την αποζημίωση φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων. Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού η απόφαση λήφθηκε ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και για ασφαλισμένες που επιλέγουν τη μέθοδο της κρυοσυντήρησης για κοινωνικούς λόγους.


Η απόφαση αυτή του ΕΟΔΕΑΠ που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών στη διαδικασία κάλυψης των δαπανών για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τον καθιστά τον πρώτο ασφαλιστικό φορέα στη χώρα μας που αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, δείχνοντας ουσιαστικά το δρόμο και στους υπόλοιπους.

Η αποζημίωση της δαπάνης φαρμάκων για την κρυοσυντήρηση ωαρίων έρχεται να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό του ισχύοντος πλαισίου που δεν έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων και στις απαιτήσεις ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που εξελίσσεται συνεχώς.

«Κατά την άποψή μου είναι μια απόφαση – σταθμός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και θα προσφέρει πολύ σημαντικές επιλογές και λύσεις σε γυναίκες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ζητήματα γονιμότητας», επισήμανε η κα. Δήμητρα Δρακοπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του «Κυβέλη». «Σίγουρα θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο και να οριστούν με σαφήνεια οι απαιτούμενες προδιαγραφές, ωστόσο θα ήταν ευχής έργο το δρόμο που χαράζει ο ΕΔΟΕΑΠ να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ασφαλιστικοί φορείς στην Ελλάδα, ώστε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη».

Σχετικά με την «Κυβέλη»


Το Σωματείο «Κυβέλη» ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα υπογόνιμων ζευγαριών. Σκοπός του Σωματείου είναι η υποστήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών & η ενημέρωση τους για τις δυνατότητες της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) στην Ελλάδα & το εξωτερικό. Το «Κυβέλη» είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων