Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, 1η Νοεμβρίου 2019 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, 1η Νοεμβρίου 2019

Η Δωρεά Οργάνων είναι ένα δώρο ζωής το οποίο αναμένουν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στις λίστες αναμονής μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας μας.


Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), έχει θεσπίσει από το 2007 την 1η Νοεμβρίου ως «Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων». Στόχος της ημέρας αυτής είναι να δώσει το ερέθισμα και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό καθώς και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της Δωρεάς Οργάνων.
Η Δωρεά Οργάνων είναι ένα δώρο ζωής το οποίο αναμένουν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στις λίστες αναμονής μεταμόσχευσης οργάνων της χώρας μας. Το δώρο αυτό προέρχεται από τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά με την Δήλωση Δωρεάς Οργάνων και την ένταξή μας στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων & Ιστών. Ταυτόχρονα το δώρο αυτό προέρχεται από την ψυχική δύναμη των οικογενειών των δοτών που μέσα από τον πόνο της απώλειας βρίσκουν την δύναμη να δώσουν την συγκατάθεσή τους και να δωρίσουν τα όργανα των αγαπημένων τους προσώπων σε άλλους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Όλες οι οικογένειες που συναίνεσαν στη Δωρεά Οργάνων αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας αποτελούν τους σημαντικότερους κρίκους που συνέβαλαν στην αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων κατά τα τελευταία έτη στη χώρα μας σε σχέση με παρελθοντικά έτη. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2016 είχαμε συνολικά 51 δότες, κατά το έτος 2017 είχαμε συνολικά 67 δότες οργάνων, κατά το έτος 2018 είχαμε συνολικά 45 δότες και κατά το έτος 2019 μέχρι και σήμερα είχαμε συνολικά 53 δότες οργάνων.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων, την 1η Νοεμβρίου, θα ήθελα εγώ προσωπικά και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΜ να ευχαριστήσουμε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Κατά τη διάρκεια του 2019 και μέχρι σήμερα, παρατηρήθηκε 30% αύξηση στα ποσοστά Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας και αυτό αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση της κοινωνίας σ΄ ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα. Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε 140 πάσχοντες συνανθρώπους μας.»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων