Ανησυχία για έξαρση της ιλαράς στις ΗΠΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανησυχία για έξαρση της ιλαράς στις ΗΠΑ

Ένα νέο κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις ΗΠΑ, με τη χώρα να βιώνει τη μεγαλύτερη επιδημία της πολύ μεταδοτικής και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρας νόσου. Το κρούσμα ιλαράς επιβεβαιώθηκε το Σάββατο σε έναν ανεμβολίαστο κάτοικο της νοτιοανατολικής πολιτείας των ΗΠΑ, της Τζόρτζια, σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της πολιτείας. Η έξαρση της ιλαράς, η οποία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2018, έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την άρνηση των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι τις 3 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 1.250 κρούσματα ιλαράς σε 31 πολιτείες, ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχαν κρούσματα. Το πρόσωπο που νόσησε πιθανόν να εξέθεσε και άλλους στον ιό της ιλαράς κατά το διάστημα 31 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια ανακοίνωσε ότι ενημερώνει τα πρόσωπα αυτά.
Ένα νέο κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις ΗΠΑ, με τη χώρα να βιώνει τη μεγαλύτερη επιδημία της πολύ μεταδοτικής και σε κάποιες περιπτώσεις θανατηφόρας νόσου.

Το κρούσμα ιλαράς επιβεβαιώθηκε το Σάββατο σε έναν ανεμβολίαστο κάτοικο της νοτιοανατολικής πολιτείας των ΗΠΑ, της Τζόρτζια, σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της πολιτείας.
Η έξαρση της ιλαράς, η οποία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2018, έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την άρνηση των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. 
Από την αρχή του χρόνου και μέχρι τις 3 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 1.250 κρούσματα ιλαράς σε 31 πολιτείες, ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχαν κρούσματα. 
Το πρόσωπο που νόσησε πιθανόν να εξέθεσε και άλλους στον ιό της ιλαράς κατά το διάστημα 31 Οκτωβρίου-6 Νοεμβρίου και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια ανακοίνωσε ότι ενημερώνει τα πρόσωπα αυτά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων