Νέα στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες Ειδικής Αγωγής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες Ειδικής Αγωγής

από 1η Οκτωβρίου δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την αποζημίωση των θεραπειών στην ειδική αγωγή.

του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγες η «Αγία Σκέπη»


Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας τρίμηνης παράτασης, που είχε δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και αφορούσε στις θεραπείες της ειδικής αγωγής, η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ενώ οι γονείς περιμέναμε να επιλυθεί επιτέλους το θέμα και να σταματήσει η ταλαιπωρία και η ανασφάλεια για μας και τα παιδιά μας, όχι μόνο δεν έχει βρεθεί η πολυπόθητη λύση, ούτε έχει δοθεί νέα παράταση, αλλά από 1η Οκτωβρίου δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την αποζημίωση των θεραπειών στην ειδική αγωγή.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για τις αποδείξεις που αφορούν το συγκεκριμένο διάστημα , να υπάρχει άτυπα νέα στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι τελευταίοι εξοφλούν στο ακέραιο της οφειλές τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα. Έτσι ενώ ο οργανισμός συνεχίζει να παραλαμβάνει τις αποδείξεις που καταθέτουμε για τις θεραπείες που ήδη έχουμε πραγματοποιήσει, οι γονείς δεν γνωρίζουμε αν θα αποζημιωθούμε και πότε.
Στο μεταξύ εμείς συνεχίζουμε, όσο το κάθε νοικοκυριό μπορεί να ανταπεξέλθει, να επιβαρυνόμαστε με τα ποσά των θεραπειών των παιδιών μας διότι αν σταματήσουμε αυτό μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη πορεία και την εξέλιξη τους, οδηγώντας τα σε παλινδρόμηση.
Για ακόμη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός στέκει απέναντι στις οικογένειες παιδιών με αναπηρία και διαταραχή. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, δυστυχώς το βιώνουμε χρόνια τώρα.
Μια κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα αδύναμα μέλη της, πόσο μάλλον στα παιδιά με αναπηρία. Τα παιδιά μας βρίσκονται για άλλη μια φορά παραγκωνισμένα στο περιθώριο και αντιμετωπίζονται ως τα νούμερα που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό αυτού του κράτους.
Ζητάμε την άμεση και οριστική επίλυση των θεμάτων που αφορούν στις θεραπείες της ειδικής αγωγής, μια λύση βιώσιμη, βασισμένη στη δικαιοσύνη και την ηθική, την άμεση πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ όλων των οφειλόμενων ποσών στους ασφαλισμένους, έτσι που να συνεχίσουμε, ως οφείλουμε, απρόσκοπτα τη θεραπευτική παρέμβαση των παιδιών μας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων