Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ερωτά πόσο μας κοστίζει ο ΕΟΠΥΥ; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ερωτά πόσο μας κοστίζει ο ΕΟΠΥΥ;

Ερωτήματα εγείρονται από τις προφορικές αναφορές και τα γραπτά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τον ΕΟΠΥΥ.
Διαψεύδουν από τον ΕΟΠΥΥ τις καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ;

Σε πόσα εκατομμύρια ανέρχονται τελικά τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού;


Ερωτήματα εγείρονται από τις προφορικές αναφορές και τα γραπτά κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα από τον ΕΟΠΥΥ.

Προφορικά ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη σύσκεψη για το clawback, ενώπιον όλων των μελών του συντονιστικού οργάνου των φορέων ΠΦΥ και του προεδρείου του ΠΙΣ, είπε ότι τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ.

Την επόμενη και μεθεπόμενη ημέρα, δύο ΔΤ από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στα 40 εκατ. ευρώ και στα 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα… Και την ίδια ώρα, η επίσημη καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι τα έξοδα αυτά ανέρχονται στα 544 εκατ. ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις για παρόχους γιατρούς είναι στα 477 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι στην ΠΦΥ κατευθύνεται το 8,5% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 30%.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί γραπτά να διαψεύδει τα όσα ίδια λέει προφορικά. Διαψεύδει όμως και την ΕΛΣΤΑΤ;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων