Ζήσε για σένα και άσε τους άλλους να ζήσουν για τον εαυτό τους, του ψυχοθεραπευτή dr Litvak | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ζήσε για σένα και άσε τους άλλους να ζήσουν για τον εαυτό τους, του ψυχοθεραπευτή dr Litvak

Συλλέξαμε τις 18 πιο πολύτιμες συμβουλές που περιγράφονται στα βιβλία του οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωή σας σε προσωπικό διαπροσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.
Με ένα ιστορικό που περιλαμβάνει τη συγγραφή πάνω από 30 βιβλίων και συνολικά γύρω στις 5 εκατομμύρια πωλήσεις, ο dr Mikhail Litvak δίκαια μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην παγκόσμια ελίτ στον τομέα της ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας και ψυχιατρικής!


Συλλέξαμε τις 18 πιο πολύτιμες συμβουλές που περιγράφονται στα βιβλία του οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωή σας σε προσωπικό διαπροσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

1. Άμα οι πράξεις σου συνοδεύονται από ένα καλοδουλεμένο σχέδιο, η επιτυχία είναι φυσικό επακόλουθο
2. Τόσο οι ώριμοι όσο και οι ανώριμοι άνθρωποι διαθέτουν γνώση. Η μεγάλη διαφορά είναι πως ο ώριμος άνθρωπος μπορεί και μετατρέπει τη γνώση αυτή σε πράξεις.
3. Ζήσε για σένα και άσε τους άλλους να ζήσουν για τον εαυτό τους! Αν δε το κάνεις για σένα θα μπεις σε μια διαδικασία να θες να αποδείξεις στους άλλους κάτι που πιθανόν να μην είσαι.
4. Άμα σου αρέσει να ονειροπολείς φαντάσου τον εαυτό σου να κατακτά στόχους ρεαλιστικούς και βραχυπρόθεσμους. Αυτό είναι το κλειδί στην πραγματοποίηση των μεγάλων μακροπρόθεσμων στόχων.
5. Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου με ανθρώπους ρηχούς που ξέρεις ότι δε σε γεμίζουν, καλύτερα επένδυσε το χρόνο σου διαβάζοντας ένα βιβλίο.
6. Όποιος δε συμπαθεί τον εαυτό του θα κάνει συχνά κριτική στους άλλους. Ότι δεν αρέσει στον εαυτό μας άλλωστε το βλέπουμε πολύ συχνά και στους άλλους.
7. Διαφορά ανάμεσα στην αντρική και τη γυναικεία λογική μπορεί να υπάρχει. Η σοφία όμως είναι η ίδια αρετή και για τα δύο φύλα
8. Αν οι άνθρωποι που σε βοηθούν για κάτι στη συνέχεια σε πιέζουν να νιώσεις ενοχές ή ευγνωμοσύνη για την πράξη τους, καλύτερα πλήρωσέ τους και φύγε..
9. Ο χαρούμενος άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη γνώμη των άλλων ανθρώπων.
10. Ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι το άτομο στη σκιά που περιμένει να σε δει να πέσεις. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός αν σε σαμποτάρει και σου λέει ότι δε μπορείς
11. Αν σου αρέσει να σκαλίζεις τα πράγματα, καλύτερα σκάλισε στα άδυτα της φιλοσοφίας και της επιστήμης παρά τις ζωές των συνανθρώπων σου.
12. Μην ασχολείσαι με την κακοπροαίρετη κριτική και τις προσβολές καθώς δεν θα έχουν καμία σημασία όταν θα κατακτάς τους στόχους σου.
13. Αν λαχταράς κάτι στη ζωή, μην περιμένεις να σου έρθει ουρανοκατέβατο και μην ζητάς την άδεια από κανέναν για να το αποκτήσεις. Δούλεψε σκληρά και γίνε ικανός για να το αποκτήσεις.
14. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που το κυνηγάς για να το βρεις. Η ευτυχία είναι νοητική κατάσταση που βρίσκεται μέσα σου και την αποκτάς όταν μάθεις καλά τον ίδιο σου τον εαυτό.
15. Το να μιλάς με τους φίλους σου είναι καλό πράγμα. Το να μιλάς με τους εχθρούς σου, εκείνο είναι το πραγματικό σχολείο όπου μαθαίνεις πολλά.
16. Η κατάθλιψη είναι δύσκολη και επίπονη. Είναι όμως και μια ευκαιρία να ανακαλύψει αυτός που πάσχει από αυτήν, βαθύτερες πτυχές του εαυτού του.
17. Άμα σου αρέσει να μένεις μόνος αυτό είναι δείγμα πνευματικής ωριμότητας. Επίσης η μοναξιά μπορεί να είναι πολλές φορές παραγωγική.
18. Μην κρατάς την ευτυχία σου μέσα σου. Μοιράσου την με τους φίλους σου για να τους κάνεις και αυτούς χαρούμενους αλλά και με τους ανταγωνιστές σου ώστε να αναρωτιούνται τι κάνεις καλύτερα από αυτούς.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων