11o Φεστιβάλ Μελιού, με σπάνια προϊόντα, στο ΣΕΦ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

11o Φεστιβάλ Μελιού, με σπάνια προϊόντα, στο ΣΕΦ

Με το σύνθημα «Να κολλήσουμε» άνοιξε τις πύλες του το 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που φέτος φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Με το σύνθημα «Να κολλήσουμε» άνοιξε τις πύλες του το 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που φέτος φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


«Να ξεκολλήσουμε ως Πολιτεία από την αντίληψη πως η μελισσοκομία είναι ο φτωχός συγγενής της αγροτικής παραγωγής» τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, εγκαινιάζοντας το φεστιβάλ.


Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 24.000 μελισσοκόμοι, οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια κυψέλες, παράγοντας περισσότερους από 22.000 τόνους μέλι ετησίως. Η παραγωγή αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές ξεπερνούν σε αξία τα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Η υφυπουργός Αγροτικής Παραγωγής αναφέρθηκε στη «μάστιγα των ελληνοποιήσεων», που όπως είπε, πλήττουν την ελληνική παραγωγή, ενώ μετέφερε τη δέσμευση του πρωθυπουργού να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την πάταξη του φαινομένου. «Στόχος είναι η επένδυση στο μέλλον της ελληνικής μελισσοκομίας» σημείωσε η κυρία Αραμπατζή. Όπως πρόσθεσε η ίδια, μία από τις προτάσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεργασία με χώρες παραγωγούς, όπως η Γαλλία, είναι η τροποποίηση της οδηγίας για το μέλι. Η πρόταση είναι να αντικατασταθεί στις ετικέτες ο χαρακτηρισμός «Μίγμα μελιών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης» με την ένδειξη της χώρας ή των χωρών από τις οποίες προέρχεται το μέλι, με συγκεκριμένα ποσοστά ανά χώρα. Παράλληλα εξετάζεται η θέσπιση του ελληνικού σήματος ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη νοθεία και τις ελληνοποιήσεις.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων