Άφησαν τις καριέρες τους και επέστρεψαν στη φύση για να ασχοληθούν με το μέλι | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άφησαν τις καριέρες τους και επέστρεψαν στη φύση για να ασχοληθούν με το μέλι

Πίσω από τα περισσότερα περίπτερα που στήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το 11ο φεστιβάλ μελιού βρίσκονται νέοι άνθρωποι με πτυχία.
Είτε επειδή δεν έβρισκαν δουλειά, είτε επειδή οι εργασιακές συνθήκες στον κλάδο τους μόνο ευοίωνες δεν ήταν, στράφηκαν στην μελισσοκομία και απογείωσαν τις επιχειρήσεις των γονιών τους.


Οικογένεια Σούκα: 4 αδέρφια παράγουν σπάνια μέλια
Η 24χρονη Βαρβάρα Σούκα από τους Άνω Λούσους Καλαβρύτων είναι το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας με 4 παιδιά. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά αποφάσισε μαζί με τα 3 αδέρφια της να ασχοληθούν με τις μέλισσες. Παράγουν 14 ποικιλίες μελιού, ενώ συνδυάζουν το μέλι με υπερτροφές, όπως τα γκότζι μπέρι. «Μπορεί ο καθένας μας να έχει διαφορετικό πτυχίο, αλλά συνδυάζουμε τις γνώσεις μας για το καλό της επιχείρησης», λέει.

Στέφανος και Γιώργος Κολοστούμπης: Άφησαν τις σπουδές τους, ασχολήθηκαν με το μέλι και κέρδισαν 3 παγκόσμια βραβεία
Στο ακριβώς απέναντι περίπτερο συναντήσαμε τους αδελφούς Κολοστούμπη. Τα δύο αγόρια μεγάλωσαν στα Δολιανά Αρκαδίας. Ο Στέφανος σπούδασε σε σχολή ξενάγησης και ο Γιώργος λογιστικά. Τους κέρδισε όμως η ενασχόληση με το μέλι. Τα δύο αδέρφια κατάφεραν να εξάγουν τα μέλια τους στο εξωτερικό, ενώ το Ρέικι, το Θυμάρι και το Καστανιά - Πάρνωνα απέσπασαν τρία βραβεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Award 2019, που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία.

Μαριλένα Σωτήραλη: Το «χρυσό» υδρομέλι με συνταγή της γιαγιάς
Με έναν δίσκο που έχει πάνω σφηνάκια με το χρυσαφένιο υδρομέλι συναντήσαμε την Μαριλένα Σωτήραλη. «Η συνταγή για το ποτό με το χρυσαφένιο ποτό με την πεντανόστιμη γεύση είναι της γιαγιάς μου. Χρειάζεται μόνο μέλι και νερό και η ζύμωση γίνεται για 2 χρόνια μέσα σε βαρέλι», εξηγεί στο η Μαριλένα που σπούδασε Πληροφορική, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογενειακή φάρμα-αγρόκτημα του πατέρα της στα Βάτικα Λακωνίας.

Το υδρόμελι είναι ιδιαίτερα γνωστό στις σκανδιναβικές χώρες και στην Aμερική. Tο ποτό αυτό κατά τον αρχαίο Έλληνα ιπποκρατικό γιατρό Hρόδικο είχε φαρμακευτικές ιδιότητες, ενώ αποτελούσε το αγαπημένο ποτό των Bίκινγκς. Σε αυτό χρωστάει το όνομά του και ο «μήνας του μέλιτος», καθώς στο Mεσαίωνα θεωρούσαν ότι έπρεπε να το καταναλώνουν οι νεόνυμφοι επί ένα μήνα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ…

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων