Ο Λευτέρης Πετρούνιας αφιέρωσε το χρυσό στην νεογέννητη κόρη του και προσφέρει το χρηματικό έπαθλο στους πυρόπληκτους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αφιέρωσε το χρυσό στην νεογέννητη κόρη του και προσφέρει το χρηματικό έπαθλο στους πυρόπληκτους

Στο υψηλότερο βάθρο ανέβηκε πριν από λίγο ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κάνοντας όλους τους Έλληνες να δακρύσουν από περηφάνια για τον Έλληνα αθλητή που με 15.066 βαθμούς κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης
Στο υψηλότερο βάθρο ανέβηκε πριν από λίγο ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κάνοντας όλους τους Έλληνες να δακρύσουν από περηφάνια για τον Έλληνα αθλητή που με 15.066 βαθμούς κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης μπαίνοντας σε τροχιά πρόκρισης για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκiο σε λίγους μήνες.

Ο «άρχοντας των κρίκων» αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο -το πρώτο του μετά από 15 μήνες- στη νεογέννητη κόρη του και στον Ελληνισμό της Αυστραλίας, ενώ μάλιστα τόνισε ότι θα προσφέρει το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί στη νίκη του (1.000 ελβετικά φράγκα) για την ενίσχυση των εκεί πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στη “Melbourne Arena” και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, μπροστά σε πολλούς Έλληνες, προκάλεσε την έντονη συγκίνηση του 29χρονου πρωταθλητή, αφού σήμανε την επάνοδό του στην κορυφή έπειτα από μία πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω της πολύμηνης αποκατάστασης που χρειάστηκε μετά την εγχείρηση στον αριστερό ώμο.
Στην απονομή των μεταλλίων στους νικητές των κρίκων συμμετείχε και ο διεθνής κριτής, Νίκος Προβιάς, δίνοντας ακόμα πιο έντονο ελληνικό χρώμα στην τελετή.
Μάλιστα, ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν ανέβηκε στο βάθρο και δάκρυσε κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης και του ευχήθηκε την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο.
«Οι ευχές όλων μας σε συνοδεύουν για την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. Ήδη όμως, και ανεξάρτητα από αυτό τον στόχο, είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πετρούνιας θέλει πλέον άλλα δυο χρυσά μετάλλια σε Μπακού (12-15/3) και στη Ντόχα (18-21/3) και βαθμολογία μεγαλύτερη από το 15.217 για να είναι στο Τόκιο 2020.
Συνεχίζει να κυνηγάει το Κινέζο Λιου Γιανγκ ο οποίος έχει ήδη 3 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά δεν ήταν στην Αυστραλία λόγω του κοροναϊού.
Ο Λιου Γιάνγκ έχει ήδη 90 βαθμούς (3 χρυσά) και είναι 4ος ο Πετρούνιας με 55 αφού έχει ένα χρυσό στη Μελβούρνη και ένα ασημένιο στο Κότμπους.
Αυτή είναι η 12η συνεχόμενη χρονιά που ο Λευτέρης Πετρούνιας κερδίζει μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.
H τελική κατάταξη στο Παγκόσμιο Κύπελο της Μελβούρνης:
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.066
Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.500
Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.200
Κιου Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ) 14.066
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 13.766

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων