Απεβίωσε κτυπημένος από τον κοροναϊό ο πρώτος Έλληνας αρχηγός ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απεβίωσε κτυπημένος από τον κοροναϊό ο πρώτος Έλληνας αρχηγός ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, ο πρώτος Έλληνας αρχηγός ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια και πρωτοπόρος των δραστηριοτήτων βουνού στη χώρα μας, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.
Ο Μιχάλης Τσουκιάς, ο πρώτος Έλληνας αρχηγός ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια και πρωτοπόρος των δραστηριοτήτων βουνού στη χώρα μας, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς απεβίωσε στο νοσοκομείο Σωτηρία, χτυπημένος από τον κορονοϊό. Παρά τα 65 χρόνια του και την εξαιρετική φυσική του κατάσταση, δεν μπόρεσε να κερδίσει την έσχατη μάχη της ζωής του.
Ο Μιχάλης Τσουκιάς ήταν o άνθρωπος που έδωσε σημαντική ώθηση στον ελληνικό αλπινισμό, την ορειβασία και τις δραστηριότητες βουνού. Η τελευταία άλλωστε δραστηριότητά του, ήταν και αυτή που τον έφερε πολύ κοντά στο αυτοκίνητο ως διοργανωτή διεθνών εκδηλώσεων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Από πολύ νωρίς ωστόσο ασχολήθηκε με τη μεγάλη του αγάπη, την ορειβασία. Παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Πρωτοβάθμιων Εκπαιδευτών του Γαλλικού Ορειβατικού Συνδέσμου (CAF) το 1972, σε ηλικία 17 ετών. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ).
Ήταν αρχηγός στην πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για τη συμμετοχή του αυτή τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ. Έκτοτε είχε συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική.
To 1986, μαζί με τον Χρήστο Λάμπρη, δημιουργούν την Trekking Hellas, την εταιρεία που έγινε συνώνυμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων και του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας. Στο χώρο του αυτοκινήτου ο Μιχάλης Τσουκιάς και η Trekking εισέρχονται με την επιτυχή διοργάνωση, από το 1990 έως και το 2000, της επιλογής του ελληνικού πληρώματος για τη διεθνή περιπέτεια οδήγησης και επιβίωσης Camel Trophy.
Η σχέση με το αυτοκίνητο
Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του Μιχάλη Τσουκιά και της Trekking κεφαλαιοποιήθηκε και σε μεγάλες δημοσιογραφικές εκδηλώσεις παρουσίασης νέων μοντέλων, ελληνικές και διεθνείς, στη χώρα μας. Σημαντικότερες από αυτές ήταν η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση Hyundai Santa Fe στην Κρήτη το 2002, καθώς και η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση νέου Nissan X-Trail σε 500 δημοσιογράφους το 2007.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν ή να γνωρίσουν τον Μιχάλη Τσουκιά, μιλούν για έναν άνθρωπο με επαγγελματισμό αλλά και ήθος, που έδωσε μια σημαντική πνοή στο θεματικό και επιχειρηματικό τουρισμό στη χώρα μας, μέσα από τις δραστηριότητες στη φύση που αγαπούσε τόσο πολύ.
Κανείς δεν ήταν δυνατόν να πιστέψει λίγες μέρες πριν ότι ο κοροναϊός θα ήταν ικανός να λυγίσει τον Μιχάλη… Παρότι όμως κατάφερε να του στερήσει τη ζωή, υπάρχει ανέπαφο το έργο του και τα θεμέλια που έθεσε ώστε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι, να γνωρίσουν την “άλλη Ελλάδα”.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν και παραθέτουμε στη συνέχεια το μήνυμα των ανθρώπων της Trekking Hellas, οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν το έργο του.
Το “αντίο” της Trekking Hellas
“Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια της Trekking Hellas, αποχαιρετάμε το Μιχάλη Τσουκιά. Για όλους εμάς, υπήρξε πρότυπο επιχειρηματία, οραματιστή αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου. Το πείσμα, η αστείρευτη θέλησή του και ενέργεια, παράλληλα με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του σε όλους μας θα είναι η πυξίδα μας για το μέλλον. Στα δύσκολα μας δίδαξε να είμαστε ψύχραιμοι και δυνατοί και όταν ζοριζόμασταν μας έλεγε “κάντε κουπί”; έτσι και τώρα η μεγάλη οικογένεια που δημιούργησε υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το απαράμιλλο έργο που άφησε σε εμάς, στο χώρο του τουρισμού υπαιθρίων δραστηριοτήτων και σε όλη την Ελλάδα”.
Πηγή: gazzetta.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων