Το μένουμε σπίτι παγκοσμίως αυξάνει την τιμή του καφέ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το μένουμε σπίτι παγκοσμίως αυξάνει την τιμή του καφέ

Τα «λουκέτα» οδήγησαν σε αγορές πανικού από εκείνους που βρέθηκαν... κολλημένοι στο σπίτι. Αλμα 30% κάνουν τα futures arabica σε σύγκριση με το χαμηλό τους, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του καφέ τον περασμένο μήνα, καθώς τα «λουκέτα» που επιβλήθηκαν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας κοροναϊού τροφοδότησαν τις αγορές πανικού από εκείνους που βρέθηκαν… κολλημένοι στο σπίτι και αναζητούσαν μία δόση καφεΐνης. Οι προοπτικές για το εμπόρευμα δεν δείχνουν ωστόσο τόσο καλές.
Οπως μεταδίδει το CNBC, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καφέ arabica παράδοσης Μαΐου καταγράφουν κέρδη 15% τον τελευταίο μήνα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς τελούν υπό διαπραγμάτευση περίπου στο 1,20 δολάριο ανά λίβρα, την Πέμπτη.
Ενα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) είναι μία συμφωνία αγοράς ή πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου, σε αυτή την περίπτωση του καφέ, σε μία καθορισμένη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο μέλλον. Δείχνει ποια είναι η αναμενόμενη μελλοντική τιμή του καφέ.
Η πρόσφατη ανοδική πορεία του καφέ έρχεται μετά από μήνες μεταβλητότητας των τιμών του, οι οποίες έφτασαν στο χαμηλό του 2020, των περίπου 97 σεντς ανά λίβρα, στις 5 Φεβρουαρίου, καθώς οι ευμετάβλητες χρηματιστηριακές αγορές αντανακλούσαν τον εκτεταμένο πανικό για τον κοροναϊό. Από τότε όμως οι τιμές ανέκαμψαν και στις 25 Μαρτίου, τα futures έφτασαν στο $1,29, σημειώνοντας άλμα κατά 30% από το χαμηλό του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Maximillian Copestake και τον Steve Pollard, της χρηματιστηριακής εταιρείας Marex Spectron, δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να συβμεί στις τιμές του καφέ μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού και αρθούν τα lockdown.
«Δεν γνωρίζουμε αν όλη η κατανάλωση που έχει χαθεί από τον κόσμο που δεν βγαίνει για καφέ θα αντισταθμιστεί από την αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης στο σπίτι. Η επιπλέον ζήτηση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή πιθανότατα θα λείψει από την αγορά τον επόμενο χρόνο», σημειώνουν.

euro2day.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων