10 σημάδια που δείχνουν ότι είστε απόλυτα υγιής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

10 σημάδια που δείχνουν ότι είστε απόλυτα υγιής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ανησυχούμε για την κατάσταση της υγείας μας χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποιο προφανές πρόβλημα.
Το σώμα μας χρησιμοποιεί διάφορα σημάδια για να μας; Φτάνει μόνο να το ακούσουμε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ανησυχούμε για την κατάσταση της υγείας μας χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποιο προφανές πρόβλημα. Κάποιοι από εμάς συμβαίνει να είμαστε απλώς λίγο υποχόνδριοι. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Άλλοι φοβούνται πως κάποια στιγμή θα πληρώσουν το γεγονός ότι παραμελούν το σώμα τους. Ταυτόχρονα, τα σκληρά εργασιακά ωράρια και τα σωματικά συμπτώματα του άγχους σίγουρα δεν μας βοηθούν να αισθανθούμε την ευεξία που συνοδεύει τυπικά την καλή υγεία. Ωστόσο, το σώμα μας έχει πολλούς τρόπους να μας μιλά. Οι παρακάτω ενδείξεις, είναι ορισμένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να μας πει ότι όλα βαίνουν καλώς!
Ενδείξεις καλής υγείας
Έχετε σταθερό κύκλο
Ένας σταθερός έμμηνος κύκλος 27 με 35 ημερών δείχνει πως τόσο οι ορμόνες όσο και το σωματικό μας βάρος βρίσκονται υπό έλεγχο.
Έχετε πλούσια μαλλιά και δυνατά νύχια
Εκτός από τα αισθητικά πλεονεκτήματά τους, αυτά τα χαρακτηριστικά σας δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν αντιμετωπίζετε κάποια σοβαρή έλλειψη σε σίδηρο, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Η ενέργειά σας είναι υψηλή και σταθερή
Αν τα επινεφρίδια λειτουργούν υγιώς και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι σταθερά, η ενέργειά σας θα είναι υψηλή την ώρα που ξυπνάτε και θα διατηρείται σταθερή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Δεν αντιμετωπίζετε (σοβαρούς) πονοκεφάλους
Οι περισσότεροι δεν αποφεύγουμε τον πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια του οκταώρου. Ωστόσο, όταν είμαστε υγιείς, υποχωρούν σύντομα. Αν οι δικοί σας έχουν γίνει πολύ επίμονοι και δεν αντιδρούν στα φάρμακα, καλό είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό.
Το δέρμα σας λάμπει
Το χρώμα του δέρματός σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και η επιδερμίδα σας να δείχνει ενυδατωμένη και σφριγηλή. Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας χάνει σταδιακά αυτά τα χαρακτηριστικά. Όμως αν έχετε παρατηρήσει μια απότομη ή πρόωρη αλλαγή, δεν είναι κακό να κάνετε γενικές εξετάσεις αίματος και να αυξήσετε τις ποσότητες νερού που καταναλώνετε. Επίσης, η ξαφνική εμφάνιση ακμής ίσως είναι ένδειξη μιας ορμονικής ανισορροπίας – ενδεχομένως και του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.
Δεν αντιμετωπίζετε οδοντιατρικά προβλήματα
Τα υγιή ούλα, δηλαδή τα ούλα που δεν ματώνουν κατά το βούρτσισμα και έχουν φυσιολογική υφή και χρώμα είναι σημάδι ότι το σώμα σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα υγιή δόντια, τα οποία τείνουν να επηρεάζονται από τη γενικότερη κατάσταση της σωματικής αλλά και της ψυχικής μας υγείας. Τέλος, η δυσοσμία της αναπνοής δεν οφείλεται πάντα στην τερηδόνα ή την ουλίτιδα. Μπορεί να αποτελέσει ένδειξη προβλημάτων στα νεφρά και το στομάχι αλλά και σύμπτωμα του σακχαρώδους διαβήτη. Επομένως, αν η αναπνοή σας χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, έχετε κι άλλον ένα λόγο να χαίρεστε!
Τα ούρα σας είναι καθαρά
Τα ανοιχτόχρωμα ούρα αποτελούν σημάδι ότι πίνετε αρκετό νερό. Αντιθέτως, αν παρατηρείτε ότι είναι πολύ σκούρα, πιθανότατα είστε αφυδατωμένη. Η παρουσία αφρού ή αίματος, ενδέχεται να υποδεικνύει κάποια δυσλειτουργία των νεφρών. Επομένως, απευθυνθείτε άμεσα σε έναν γιατρό αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο.
Μπορείτε να σηκωθείτε μόνη σας από θέση οκλαδόν
Αυτή η άσκηση ελέγχει τη δύναμη και την ευλυγισία σας. Αν μπορείτε να σηκωθείτε όρθια από θέση οκλαδόν χωρίς βοήθεια και χωρίς να πιαστείτε από κάπου, όχι μόνο βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι και πιο πιθανό να ζήσετε περισσότερα χρόνια. Αν δυσκολεύεστε υπερβολικά πολύ, ίσως είναι καιρός να γραφτείτε στο γυμναστήριο!
Κοιμάστε καλά
Ο ποιοτικός ύπνος δείχνει πολλά πράγματα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Εκτός από την έλλειψη άγχους, δείχνει ότι μάλλον δεν υποφέρουμε από προβλήματα όπως η υπνική άπνοια και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Αρρωσταίνετε σπάνια
Οι περισσότεροι θα «αρπάξουμε» ένα κρύωμα μια φορά τον χρόνο – και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως αν περνάτε ολόκληρους μήνες άρρωστη, ενδέχεται να υποφέρετε από κάποια αδιάγνωστη αλλεργία ή ιγμορίτιδα.
www.imommy.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων