Χαστούκι στη Σουηδία από Σκανδιναβούς γείτονές της επειδή δεν επέβαλε lockdown | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χαστούκι στη Σουηδία από Σκανδιναβούς γείτονές της επειδή δεν επέβαλε lockdown

Πόρτα από τους Σκανδιναβούς γείτονές της έφαγε η Σουηδία, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησής της να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναιού με τη μέθοδο της δημιουργίας «ανοσίας της αγέλης».
Πόρτα από τους Σκανδιναβούς γείτονές της έφαγε η Σουηδία, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησής της να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναιού με τη μέθοδο της δημιουργίας «ανοσίας της αγέλης».

Η Δανία, η Φινλανδία και η Νορβηγία κατάργησαν τους περιορισμούς στα μεταξύ τους ταξίδια, αλλά αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν τη Σουηδία στις ασφαλείς χώρες.
Αιτία είναι η απόφαση της Στοκχόλμης να μην επιβάλει γενικό lockdown αλλά μέτρα όπως η εθελοντική κοινωνική αποστασιοποίηση, η απομόνωση των ασθενών, ένα όριο στο μέγεθος μιας συγκέντρωσης και το κλείσιμο ορισμένων σχολείων.
Το αποτέλεσμα ήταν έως τις αρχές του Ιουνίου να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κοροναϊό στον κόσμο (πάνω από 52.000 κρούσματα και 4.939 θανάτους έως σήμερα).
Ο αποκλεισμός προκάλεσε αντιδράσεις στη σουηδική κυβέρνηση. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ανν Λίντε έκανε λόγο για μια απόφαση που «δημιουργεί πληγές που θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν» ενώ προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή πιθανώς να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις της Σουηδίας με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες.
«Από τη μια πλευρά είχαμε μια φανταστική συνεργασία με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τον επαναπατρισμό των Σουηδών πολιτών. Στη Σουηδία επέστρεψαν 8.600 Σουηδοί από όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των σκανδιναβών φίλων μας, ενώ και εμείς παραλάβαμε 1.500 μη Σουηδούς. Ήταν μια φανταστική σκανδιναβική συνεργασία…. Από την άλλη, οι άνθρωποι αυτοί που είχαν συνηθίσει να εργάζονται σαν να μην υπάρχουν σύνορα, ξαφνικά βλέπουν ότι διαφορετικά έθνη αντιμετωπίζονται διαφορετικά και αυτό θα δημιουργήσει πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν. Δεν ανησυχώ γενικά για το μέλλον των σκανδιναβικών σχέσεων, αλλά ανησυχώ ότι η κίνηση αυτή δημιούργησε πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν, ειδικά στη συνοριακή γραμμή» τόνισε η Λίντε.
Η φινλανδική έκδοση του ιστότοπου The Local news, φιλοξένησε δήλωση της υπουργού Εσωτερικών της Φινλανδίας Μαρία Οχισάλο η οποία ήταν ξεκάθαρη: «Δυστυχώς, η κατάσταση με την επιδημία στη Σουηδία είναι τόσο κακή που δεν μπορούμε ακόμη να καταργήσουμε τους περιορισμούς».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων