ΕΟΠΥΥ. Οδηγία σχετικά με την ημερομηνία θεώρησης των φυσικοθεραπειών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΠΥΥ. Οδηγία σχετικά με την ημερομηνία θεώρησης των φυσικοθεραπειών

Οδηγία σχετικά με την ημερομηνία θεώρησης των φυσικοθεραπειών από ελεγκτή ιατρό εξέδωσε ο ΕΟΠΠΥ.
Στην παρ.2 του άρθρου 39 του Ε.Κ.Π.Υ. προβλέπεται η παραπομπή για φυσικοθεραπείες να διενεργείται από τους ιατρούς σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω πιστοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, έπειτα από έγκριση ελεγκτή ιατρού.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου, «Τα παραπεμπτικά εκτελούνται υποχρεωτικά εντός (60) ημερών, από την ημερομηνία της έκδοσης της γνωμάτευσης. Η ημερομηνία θεώρησης από ελεγκτή ιατρό, είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται επί του παραπεμπτικού».
Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι :
– Οι θεραπείες υπόκεινται σε έγκριση ελεγκτή ιατρού
– Γίνεται ρητή αναφορά στην υποχρέωση της αναγραφής της ημερομηνίας ελέγχου στο άρθρο 39 του Ε.Κ.Π.Υ.
– Η ισχύς του παραπεμπτικού είναι διάρκειας 60 ημερών
– Για τα παραπεμπτικά ισχύος 30 ημερών, κατά γενικό κανόνα, η θεώρηση πρέπει να διενεργείται εντός 10 ημερολογιακών ημερών (Ε.Κ.Π.Υ. και γενικά έγγραφα οδηγιών του Οργανισμού )
Η θεώρηση από ελεγκτή ιατρό των παραπεμπτικών για διενέργεια φυσικοθεραπειών πρέπει να διενεργείται εντός διαστήματος είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία της έκδοσή τους. Παραπεμπτικά με ημερομηνία ελέγχου εκτός του ανωτέρω διαστήματος δεν γίνονται αποδεκτά. Παρακαλούνται οι υπηρεσίες σας για την εφαρμογή των ανωτέρω.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων