Άγκυρα: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία και ΜΕΘ - Χάος με τον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Άγκυρα: Υπερπλήρη τα νοσοκομεία και ΜΕΘ - Χάος με τον κοροναϊό

Τα ποσοστά πληρότητας σε νοσοκομεία κορονοϊού στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα, έχουν φτάσει το 100%, σύμφωνα με έκθεση του τοπικού ιατρικού επιμελητηρίου.

Από το κακό στο χειρότερο η υγειονομική κατάσταση στην Τουρκία, την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα επικεντρώνει τις ενημερώσεις του στο πόσοι έχουν αναρρώσει από Covid-19, μη δίνοντας λεπτομέρειες για την κατάσταση. Τα ποσοστά πληρότητας σε νοσοκομεία κοροναϊού στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα, έχουν φτάσει το 100%, σύμφωνα με έκθεση του τοπικού ιατρικού επιμελητηρίου.

"Λόγω της πληρότητας, οι μονάδες εξυπηρέτησης και εντατικής θεραπείας βρίσκονται σε κατάσταση που δεν μπορούν να δεχτούν ασθενείς με Covid-19", δήλωσε το Ιατρικό Επιμελητήριο της Άγκυρας στην έκθεσή του για τη διαδικασία επανέναρξης της τουρκική οικονομίας.

Μετά την επανέναρξη στις αρχές Ιουνίου, η Τουρκία κατέγραψε απότομη αύξηση της ανάγκης για υπηρεσίες ΜΕΘ, καθώς ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε εντατική θεραπεία διπλασιάστηκε σε δύο μήνες. Από τις 29 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας σταμάτησε να ανακοινώνει αριθμούς ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ.

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων νέων κρουσμάτων στην επαρχία της Άγκυρας ήταν πρόσφατα περίπου 1.000, ανέφερε το επιμελητήριο, επικαλούμενοι εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε διάφορους τομείς όπως ομάδες παρακολούθησης επαφών, υπηρεσίες εντατικής θεραπείας και εξωτερικά ιατρεία.

Οι ασθενείς με κλινικά συμπτώματα Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, δεν είναι σε θέση να βρουν κρεβάτια σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την έκθεση.

"Οι ασθενείς που πρέπει να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρακολουθούνται σε φορεία σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης", ανέφερε η έκθεση, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι ασθενείς αποστέλλονται στα σπίτια τους μετά την αδυναμία εύρεσης κενών κρεβατιών σε νοσοκομεία κοροναϊών.

Επίσης, πολλά νοσοκομεία που δεν χαρακτηρίζονται ως "νοσοκομεία πανδημίας" δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς εκτός από αυτούς που έχουν μολυνθεί με το Covid-19 λόγω της αύξησης σε νέες περιπτώσεις, σημείωσε περαιτέρω ο ιατρικός θάλαμος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων