Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής της Πάφου περιγράφει τι τράβηξε από τον κοροναϊό και στέλνει μήνυμα στους αμφισβητίες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής της Πάφου περιγράφει τι τράβηξε από τον κοροναϊό και στέλνει μήνυμα στους αμφισβητίες

Για την μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι στον Alpha, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πάφου, Δρ. Άδωνις Ελευθερίου και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες ενώ απάντησε και σε αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού.
Για την μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι στον Alpha, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πάφου, Δρ. Άδωνις Ελευθερίου και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες ενώ απάντησε και σε αυτούς που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού.


"Αρχικά μεταφέρθηκα στη ΜΕΘ Λεμεσού΄ όπου έμεινα τρεις μέρες και μετά άλλες τέσσερις με πέντε μέρες στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ήταν δύσκολα, ήταν μια τραγική κατάσταση για μένα και την οικογένεια μου. Με γεμίζει θυμό κάποια πράγματα που ακούω, την αμφισβήτηση ότι δεν είναι τίποτα και ότι είναι όλα ένα κατασκεύασμα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το ζούμε και με ασθενείς, είδαμε ασθενείς να είναι σε πολύ καλή κλινική κατάσταση να πεθαίνουν, ασθενείς να έχουν νοσήσει βαριά και να έχουν επιπτώσεις στη ζωή τους οπότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως θέλουν να το περιγράφουν". 

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η πανδημία στοίχισε τη ζωή σε ένα περίπου εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.  

"Είναι περίπου 30-40 φορές από τους ανθρώπους που πεθαίνουν από γρίπη. Δεν μπορούν κάποιοι που δεν έχουν τις γνώσεις να διασπείρουν μέσα στον κόσμο τον πανικό, την αμφισβήτηση και την αμφιβολία, να προσπαθούμε να κάνουμε επανάσταση επειδή μας είπαν να φοράμε μάσκες, δεν είναι απλά τα πράγματα, πρέπει να διαφυλάξουμε τις θυσίες που κάναμε. Πρέπει να σοβαρευτούμε, δεν πρέπει να συνεχίζουμε αυτό το κακόγουστο αστείο που έχει πάρει έκταση".  

Ο Δρ. Ελευθερίου ανέφερε πως πάλευε σχεδόν ένα μήνα με τον ιό, χωρίς να έχει προβλήματα υγείας.  

"Ήταν μια τρομακτική εμπειρία, εγώ δεν είχα προβλήματα υγείας, είχα επαφή με δυο ασθενείς στο ΓΝ Πάφου και μετά από κάποιες μέρες εκδήλωσα συμπτώματα είχα υψηλούς πυρετούς. Προσπάθησα να το παλέψω στο σπίτι για τρεις με τέσσερις μέρες, μετά άρχισα να έχω προβλήματα στο αναπνευστικό, δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, αναγκάστηκα να μεταφερθώ στη ΜΕΘ στο ΓΝ Λεμεσού όπου ευτυχώς με την κατάλληλη υποστήριξη κατάφερα να βελτιωθώ και μετά στο νοσοκομείο Αμμοχώστου άλλες τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο Αμμοχώστου και μετά επέστρεψα στο σπίτι και έμεινα σε καραντίνα για περίπου 20 μέρες. Για ένα μήνα περίπου πάλευα αυτόν τον ιό χωρίς να είμαι ευάλωτη ομάδα και χωρίς να έχω ιδιαίτερα προβλήματα υγείας". 

Παγκόσμια όπως είπε έχουν πεθάνει γύρω στις 4 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά.

"Είναι ένας ιός που δεν ξέρουμε δεν κατανοούμε ακόμα το πως μεταλλάσσεται,  πως προχωρά αυτή η πάθηση οπότε χρειάζεται προσοχή. Μας περιμένουν δύσκολα, δεν είναι κάτι θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό, δεν έχουμε κανένα λόγο αλλά σαν γιατρός ανησυχώ πως θα υποδεχθούμε το χειμώνα μέσα σε αυτή την κατάσταση". 

Η πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε όταν νόσησε με κοροναϊό, ήταν όπως είπε ο αποχωρισμός από την οικογένειά του. 

"Ήταν όταν αναγκάστηκα να πάρω την απόφαση να πάρω βοήθεια, και όταν μιλώντας με συναδέλφους βγήκε απόφαση ότι πρέπει να μεταφερθώ στη μονάδα εντατικής θεραπείας και όχι απευθείας στο νοσοκομείο αναφοράς. Ο αποχωρισμός από τους δικούς μου ανθρώπους ήταν ο πιο δύσκολος.  Δέχθηκα πολύ αγάπη από ασθενείς, φίλους και συγγενείς όλοι ρωτούσαν να μάθουν πως το πέρασα τι να προσέχουν. Εγώ λέω ότι το κυριότερο είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες οι οποίες εκπονούνται και στον ΠΟΥ αλλά και σε δικός μας επίπεδο από άρτια επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα. Είναι απλά τα πράγματα, αν τα τηρήσουμε ίσως να μην πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα. Όταν θα έρθει το πρόβλημα και θα έχουμε πολλά περιστατικά και θανάτους αυτοί που μιλούν για συνωμοσίες αύριο θα μας κατηγορούν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας".  

Ο κ. Ελευθερίου έστειλε το δικό του μήνυμα προς την κοινωνία.

"Θα ήθελα να πως σε αυτούς που αμφισβητούν, γιατί υπήρξαν άνθρωποι που αμφισβητούν ότι έχουν νοσήσει άνθρωποι από αυτό τον ιό. Εμένα προσωπικά μου έχουν πει ότι πήρα και λεφτά για να πω ότι νόσησα, οπότε πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός προς αυτούς που έχουν νοσήσει ή έχουν χάσει ανθρώπους από αυτόν τον ιό.  Να μην αμφισβητούμε τα πάντα και να ακούμε τους ειδικούς". 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/kyprios-giatros-poy-nosise-apanta-se-osoys-amfisbitoyn-tin-yparxi-toy-ioy-vid

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων