Ο κορονοϊός “θερίζει” το υγειονομικό προσωπικό της Βικτώριας στην Αυστραλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο κορονοϊός “θερίζει” το υγειονομικό προσωπικό της Βικτώριας στην Αυστραλία

Χίλια σχεδόν μέλη του υγειονομικού προσωπικού της Βικτώριας έχουν μολυνθεί από τον COVID-19
Χίλια σχεδόν μέλη του υγειονομικού προσωπικού της Βικτώριας έχουν μολυνθεί από τον COVID-19, εντείνοντας τις ανησυχίες για την αποδυνάμωση των εργατικού δυναμικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του θανατηφόρου ιού.

Το Σάββατο, 998 ήταν τα ενεργά κρούσματα στο προσωπικό υγείας, ενώ άλλα 1.688 κρούσματα (προσωπικό και τρόφιμοι) συνδέονται με τον χώρο των γηροκομείων της Βικτώριας.
«Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό είναι εξαιρετικά ανησυχητικός» δήλωσε στο ABC ο ιατρός επειγόντων περιστατικών, Stephen Parnis.
«Το προσωπικό υγείας μολύνεται και στην κοινωνία, αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι όλο και πιο πολλοί μολύνονται στον χώρο εργασίας τους. Πρέπει να μάθουμε άμεσα πώς, γιατί και πού ακριβώς μολύνονται».
Από το σύνολο των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό, οι νοσοκόμοι αποτελούν το 42% των περιστατικών. Πάνω από 50% αφορά το υπόλοιπο προσωπικό υγείας, μεταξύ τους είναι εργαζόμενοι στον χώρο των ΑΜΕΑ, φαρμακοποιοί, διασώστες και άλλοι.
Αυτό, όμως, που δεν εξηγείται είναι το πώς μολύνθηκαν, ή πόσοι ακόμα εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας αποτραβιούνται σε απομόνωση για 14 ημέρες επειδή μπορεί να εκτέθηκαν στον ιό.
Υπάρχει προστατευτικός εξοπλισμός για το προσωπικό υγείας. Το θέμα όμως, εξηγεί ο Δρ Parnis, είναι να χρησιμοποιείται σωστά μέσα στους χώρους των υγειονομικών μονάδων. Δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές ότι μέλη του προσωπικού έχουν πάρει τα μολυσμένα ρούχα τους σπίτι για να τα πλύνουν, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι που μοιράζονται στα νοσοκομεία πολλές φορές είναι μικροί και δεν επαρκούν για τη διατήρηση των αποστάσεων σε αυτούς.
«Ως ιατρός ή μέλος του προσωπικού γνωρίζεις καλά πώς μπορεί να σε επηρεάσει ο κορονοϊός». Εκτός από τους άμεσους κινδύνους του κορονοϊού στη σωματική υγεία, ο Δρ Parnis τονίζει ότι ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι οι επιπτώσεις του στην ψυχική υγεία. Ο ίδιος λέει ότι έχει φτάσει στο σημείο να ονειρεύεται τον ιό. «Είναι σημαντικό να προσέχουμε μαζί με τη σωματική μας υγεία και την ψυχική μας υγεία αυτή τη στιγμή».
Παρ’ ότι ο υπεύθυνος των υπηρεσιών Υγείας, Brett Sutton, πιστεύει ότι οι αριθμοί αρχίζουν να σταθεροποιούνται, τα νέα κρούσματα είναι ακόμα πάρα πολλά και είναι αναμενόμενο να χρειαστούν αρκετά από αυτά τα κρούσματα νοσηλεία και/ή φροντίδα στην εντατική, γεγονός που θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες των νοσοκομείων να ανταποκριθούν.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Δρ Sutton, ο ρυθμός μετάδοσης έχει μειωθεί στα 0.9, δηλαδή, κατά μέσο όρο, κάθε κρούσμα μολύνει λιγότερο από ένα άτομο.
Η Πολιτεία της Βικτώριας προετοιμάζεται για την αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιανουάριο. Με τη διακοπή τώρα των μη επειγόντων χειρουργείων, τα νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στους ασθενείς του κορονοϊού, αλλά ακόμα κι έτσι το νοσοκομειακό σύστημα της Βικτώριας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση καθώς αυξάνονται τα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία.
Ο Δρ Parnis πιστεύει ότι χιλιάδες κρούσματα έχουν αποφευχθεί λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, τα οποία θεωρεί απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων