Πόρος: Το ύποπτο pool party για τη διασπορά του ιού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πόρος: Το ύποπτο pool party για τη διασπορά του ιού

Συναγερμό σήμαναν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό στο νησί του Πόρου
Συναγερμό σήμαναν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό στο νησί του Πόρου, καθώς εντοπίστηκαν 13 κρούσματα, με συνέπεια να επιβληθούν επιπλέον μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Οι ειδικοί φαίνεται να εξετάζουν την πιθανότητα η διασπορά του κοροναϊού να ξεκίνησε μετά από pool party, στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα.

Οι ειδικοί φοβούνται διασπορά του ιού
Κάτοικοι του Πόρου ανέφεραν πως το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κοροναϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.
Το ανησυχητικό όμως (χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί), όπως σημειώνουν άνθρωποι από το νησί είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς των νεαρών εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επαφή με το κοινό.
Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Πόρο είναι και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου με την εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται ηλεκτρονικά.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι ειδικοί από τον ΕΟΔΥ επεξεργάζονται όλες τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους στην προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων προκειμένου να κάνουν τεστ όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα τα οποία ενδεχομένως να κόλλησαν τον ιό.
Οπως σημειώνουν είναι σημαντικό, αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, να εντοπιστούν άμεσα και να μπουν σε καραντίνα ώστε να σταματήσει η διασπορά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων