Δραματική πρόβλεψη για τους επόμενους 4 μήνες. Οι θάνατοι θα φτάσουν τα 2,8 εκατομμύρια παγκοσμίως | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δραματική πρόβλεψη για τους επόμενους 4 μήνες. Οι θάνατοι θα φτάσουν τα 2,8 εκατομμύρια παγκοσμίως

Την περασμένη Πέμπτη, το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του Πανεπιστημίου Washington προχώρησε στις πρώτες προβλέψεις του για την πανδημία.


Την περασμένη Πέμπτη, το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του Πανεπιστημίου Washington προχώρησε στις πρώτες προβλέψεις του για την πανδημία.
Σύμφωνα με το IHME, οι συνολικοί θάνατοι την 1η Ιανουαρίου του 2021 θα έχουν ξεπεράσει τα 2,8 εκατομμύρια παγκοσμίως, που σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους 4 μήνες θα πρέπει να περιμένουμε 1,9 εκατομμύρια θανάτους, όταν μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 880.000.

Παράλληλα, το IHME σημειώνει ότι με τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων μπορούν να σωθούν πάνω από 770.000 ζωές. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τότε το δεύτερο κύμα θα είναι στην ουσία ισχυρότερο, απλώς ο κόσμος θα έχει μάθει να ζει με τον ιό και γι’ αυτό μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.

Η ανανεωμένη πρόβλεψη ενός μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές, κάνει λόγο για 410.000 θανάτους Αμερικανών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Κατά τη νεότερη μάλιστα πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.

Το σύνολο δε των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000· αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς», προειδοποιεί το IHME.


Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που υιοθετείτο στην Ουάσινγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι έκπληξη, αν και νομίζω ότι υπάρχει μια φυσική τάση καθώς είμαστε λίγο το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο, να πιστεύουμε ότι η επιδημία εξαφανίζεται », δήλωσε ο Δρ Christopher Murray, διευθυντής του IHME σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «αντιμετωπίζουμε την προοπτική ενός θανατηφόρου Δεκεμβρίου, ειδικά στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αλλά η επιστήμη είναι ξεκάθαρη και τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα: η μάσκα, η κοινωνική απόσταση και τα όρια στις κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού», ξεκαθάρισε.
Με εκτεταμένη χρήση μάσκας και συμμόρφωση στις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, οι μοντελιστές εκτιμούν ότι περισσότερες από 750.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν παγκοσμίως μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
Η τελευταία πρόβλεψη του IHME, την οποία αναδεικνύει το CNBC, βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ψυχρότερος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο θα κάνει τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ευκολότερα, διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των νεκρών.
«Οι άνθρωποι στο Βόρειο Ημισφαίριο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς ο κορωνοϊός και η πνευμονία, θα είναι πιο διαδεδομένα σε κρύα κλίματα», δήλωσε ο Murray.
Ο Covid-19 έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 869.600 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hopkins.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων