Κλιματική αλλαγή. Αποκόπηκε στην Γροιλανδία πάγος στο μέγεθος της Ιθάκης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλιματική αλλαγή. Αποκόπηκε στην Γροιλανδία πάγος στο μέγεθος της Ιθάκης

Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, στο μέγεθος της Ιθάκης, αποκόπηκε από τη μεγαλύτερη παγοκρηπίδα της Αρκτικής
Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, στο μέγεθος της Ιθάκης, αποκόπηκε από τη μεγαλύτερη παγοκρηπίδα της Αρκτικής, στη βορειοανατολική Γροιλανδία, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες το κομμάτι πάγου που αποσπάστηκε από την παγοκρηπίδα 79Ν, ή Νιογαλβφιέρντσφιορντεν, είναι έκτασης περίπου 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων και διασπάστηκε σε πολλά μικρά κομμάτια.
Η νέα αυτή περίπτωση τήξης πάγου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της τάχιστης κλιματικής αλλαγής που υφίσταται γενικά ο πλανήτης.
«Η ατμόσφαιρα στην περιοχή αυτή έχει θερμανθεί κατά περίπου τρεις βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με το 1980,» δήλωσε στο BBC η Τζένι Τέρτον, ειδική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Φρίντριχ-Αλεξάντερ της Γερμανίας.
Το 79Ν έχει μήκος περίπου 80 χιλιόμετρα και πλάτος 20 χλμ και βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Γροιλανδίας προς τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό.
Πηγή: BBC

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων