Έκτακτο. Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία. Που θα κτυπήσει η Κιρκη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έκτακτο. Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία. Που θα κτυπήσει η Κιρκη

«Για κανένα λόγο μην διασχίζετε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα»

medlabnews.gr 

«Για κανένα λόγο μην διασχίζετε χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα» αναφέρει ο Γ.Γ. Β. Παπαγεωργίου ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομέων που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την χώρα μας Νέα έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να μην διασχίζουν χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα έκανε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου με αφορμή την κακοκαιρία «Κίρκη» που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες δύο ημέρες. 

 Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία σημειώνει:

Σε συνέχεα των σχετικών προβλέψεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αργά σήμερα το βράδυ (Τρίτη 27-10-20) που θα εκδηλωθούν κυρίως την Τετάρτη (28-10-20 ημέρα της Εθνικής Εορτής) σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

-    Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-    Μη διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε

Από τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr προκύπτει ότι τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας Κίρκη θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου (Τετάρτη 28/10), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε:

  • Πελοπόννησο,
  • Κρήτη,
  • Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής),
  • Κυκλάδες,
  • Θεσσαλία,
  • Εύβοια,
  • νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο,

ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Ο χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό και τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης μέχρι και την Πέμπτη 29/10:


 Την Πέμπτη 29/10, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, όπου βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Θυελλώδεις ανέμους φέρνει η «Κίρκη»

Παράλληλα, σύμφωνα με το Meteo, την Τετάρη 28/10, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.

Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 28/10, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων