Λινού: κίνδυνος επιδείνωσης με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λινού: κίνδυνος επιδείνωσης με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα

ο ηλικιωμένος να σχετίζεται με μια οικογένεια, να υπάρχουν, δηλαδή, «κάψουλες» με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο

 Είμαστε σε κρίση και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί και γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι έχουμε με κάποια συμπτώματα» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την πορεία της επιδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία της για τους επόμενους μήνες «επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο».

«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας» είπε η κυρία Λινού καθώς «ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και από κάποιον που είναι ανυποψίαστος».

Η ίδια τόνισε ότι «είναι καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι κοινοί χώροι όπως οι χώροι εργασίας».

Η κυρία Λινού εξήγησε ότι «το φτέρνισμα δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα κοροναϊού και να μην το φοβόμαστε. Αυτό που μας ανησυχεί στον κοραναϊό είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μεγάλη εξάντληση και πόνοι μυοσκελετικοί ».

Κατά την ίδια «η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία» ενώ «το μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λυθεί είναι ο συνωστισμός είναι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Πρότεινε, τέλος, «ο ηλικιωμένος να σχετίζεται με μια οικογένεια, να υπάρχουν, δηλαδή, «κάψουλες» με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων