Έφυγε από κοροναϊό 49 χρονος ιατρός μαιευτήρας γυναικολόγος πατέρας τριών παιδιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έφυγε από κοροναϊό 49 χρονος ιατρός μαιευτήρας γυναικολόγος πατέρας τριών παιδιών

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον κοροναϊό και να κρατηθεί στη ζωή ο 49χρονος μαιευτήρας γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς

medlabnews.gr iatrikanea

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον κοροναϊό και να κρατηθεί στη ζωή ο 49χρονος μαιευτήρας γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβαντζάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς με την τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση υπογονιμότητας και στην εξωσωματική γονιμοποίηση, διενεργούσε κάθε χρόνο δεκάδες κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, σε σύγκριση με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Βοήθησε πολλές γυναίκες να γνωρίσουν το θαύμα της μητρότητας, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη της Λάρισας. «Ήταν εξαιρετικός επιστήμονος αλλά και εξαιρετικός ως άνθρωπος» προσθέτει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα και με τη δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας και επίτευξης κύησης σε γυναίκες πριν και μετά τη θεραπεία από καρκίνο.

Επιπλέον είχε τεράστια εμπειρία στη Λαπαροσκοπική χειρουργική και στην Υστεροσκοπική χειρουργική, αντιμετωπίζοντας κύστεις και όγκους ωοθηκών, ευμεγέθη ινομυώματα, λαπαροσκοπική θεραπεία της εν τω βάθη διεισδυτικής ενδομητρίωσης, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις για αποκατάσταση της υπογονιμότητας, διαφράγματα μήτρας, δυσπλασίες τραχήλου μήτρας, προπτώσεις μήτρας και ακράτειας ούρων.

Το 2010 πραγματοποίησε στο Ι.Α.Σ.Ω Θεσσαλίας την πρώτη Ολική ΛαπαροσκοπικήΥστερεκτομία στην περιφέρεια της Θεσσαλίας σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο νοσοκομείο και έκτοτε πραγματοποίησε με επιτυχία δεκάδες παρόμοιες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς ήταν αθλητικός τύπος. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η γυμναστική και το μπόντι μπίλντινγκ, στο οποίο αφιέρωνε τις ελεύθερές του ώρες. Πίσω του αφήνει σύζυγο και τρία παιδιά.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κοροναϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα ευχόμαστε σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – υλικά –σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός–οργάνωση ΠΦΥ – κτηριακή αναβάθμιση.

Επιπρόσθετα αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων