Κικίλιας Υγειονομικός χάρτης της Ελλάδος 2020 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κικίλιας Υγειονομικός χάρτης της Ελλάδος 2020

Υγειονομικός χάρτης της Ελλάδος 2020

 

medlabnews.gr iatrikanea

Ο υπουργός, μίλησε για τις προκλήσεις της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, ξεκινώντας μια παρουσίαση καρτών με στατιστικά στοιχεία της κατάστασης στην Ελλάδα.

Αρχικά μίλησε για τις ΜΕΘ που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το πόσες υπάρχουν σήμερα (σ.σ. σχεδόν οι διπλάσιες). «Ήρθε η μεγάλη στιγμή της μάχης» είπε για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει τεράστια διασπορά στην πόλη όπως τόνισε. «Δεν προσέξαμε όπως έπρεπε». Όπως εξήγησε, έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλές κλινικές Covid -19 στη Βόρεια Ελλάδα και ήδη έρχονται άλλες 50 για τη αντιμετώπιση της κατάστασης. «Έχουμε 233 ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι απεριόριστες αλλά εμείς έχουμε σχέδιο». είπε. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ότι κατά περίπτωση κρίνεται αναγκαίο για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» και ευχαρίστησε τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.













Στη συνέχεια, ανέλυσε το πλάνο υγειονομικής ενίσχυση της Θεσσαλονίκης.Σε πρώτη φάση, τον Αύγουστο του 2020, αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ COVID-19. Στη δεύτερη φάση προστέθηκαν 75 κλίνες ΜΕΘ COVID-19.

Φτάνοντας στην τρίτη φάση μετατρέπουν 50 κλίνες ειδικών μονάδων σε κλίνες πολυδύναμης ΜΕΘ COVID-9 με εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα του Υπουργείου Υγείας που είχε ετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες.

Όπως είπε ο ίδιος: «Παραλάβαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019, 557 κλίνες ΜΕΘ, και έχουμε φτάσει να έχουμε τον Νοέμβριο του 2020, 1.082, και μέχρι το τέλος του έτους άλλες 234 νέες ΜΕΘ» ανέφερε ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Κικιλιας.

Σημείωσε πως σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι.

Διακόσια είκοσι τέσσερα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν ριχτεί στη μάχη για τον κορονοϊό και όχι μόνο, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί παραπάνω από 2 εκατ. τεστ και επισήμανε ότι τον Νοέμβριο μπορούμε να κάνουμε κατά μέσο όρο 22.492 τεστ την ημέρα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test πάνω από 98%.

Σε ό,τι αφορά με το testing στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε πως γίνεται πλέον το 30% των τεστ και τόνισε πως αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, γιατί στις εφημερίες στην Αττική οι μισοί πλέον ασθενείς πηγαίνουν σε κέντρα υγείας και κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό και δεν χρειάζεται να πάνε στα ΤΕΠ και στις εφημερίες των νοσοκομείων. Στο σύνολο της χώρας πηγαίνει το 30% πλέον να εξεταστεί ή να λάβει ιατρικές οδηγίες σε κάθε εφημερία που υπάρχει στα κέντρα υγείας ή στα περιφερειακά ιατρεία.

Διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ προσφέρει υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και όχι μόνο στον κορονοϊό. Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κικίλιας είπε πως ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης. Η θετικότητα είναι 32% στη Θεσσαλονίκη, είπε και σημείωσε πως αυτή είναι μια τεράστια διασπορά.

«Ήρθε η μεγάλη στιγμή της μάχης» είπε για τη Θεσσαλονίκη

«Δεν προσέξαμε όπως έπρεπε». Όπως εξήγησε, έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλές κλινικές Covid -19 στη Βόρεια Ελλάδα.  Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι απεριόριστες αλλά εμείς έχουμε σχέδιο». είπε. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ότι κατά περίπτωση κρίνεται αναγκαίο για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» και ευχαρίστησε τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων