Έρχεται αυστηρό lockdown σε νομούς. Τέλος στα ρεβεγιόν των ξενοδοχείων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έρχεται αυστηρό lockdown σε νομούς. Τέλος στα ρεβεγιόν των ξενοδοχείων

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση.

medlabnews.gr iatrikanea  

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα μιλώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτούν τα ρεβεγιόν και οι συναθροίσεις 9 ατόμων κατά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο στόχαστρο μπαίνουν περιοχές που δεν παρουσίασαν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας παρόλα τα αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταία 1,5 μήνα.

Φωτογραφίζοντας τις περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αυτή τη στιγμή όχι αλλά υπάρχουν περιοχές όπως για παράδειγμα η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης που μας ανησυχεί. Βλέπουμε τα στοιχεία ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα ή στο νοσοκομείο της Κοζάνης , αυτό κάτι λέει. Για αυτό το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί, μακάρι να μην χρειαστεί. Θα αποδειχτεί αν χρειάζεται ή όχι από τη συμπεριφορά μας».

Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις και τα πήγαινε - έλα σε σπίτια συγγενών και φίλων, κάτι που λίγο - πολύ θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, αναμένεται να είναι «ερμητικά» κλειστές και οι εκκλησίες καθώς δεν θα γίνουν ανοιχτές λειτουργίες τις συγκεκριμένες μέρες και τα Φώτα

 Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε ξεχωριστά στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση η οποία κρίνεται σοβαρή σε ό,τι έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το νομό Κοζάνης αλλά και με τη Δυτική Αττική με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία παρατηρούμε».

Επισημαίνοντας «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κοροναϊού» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων