Γουργουλιάνης: Δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία. Με τον κοροναϊό ζήσαμε κατακλυσμό άχρηστης γνώσης

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

15/12/20

Γουργουλιάνης: Δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία. Με τον κοροναϊό ζήσαμε κατακλυσμό άχρηστης γνώσης

medlabnews.gr iatrikanea 

Για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στον κορωνοϊό, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τους αρνητές της πανδημίας μίλησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη και στην εκπομπή “Συμβαίνει τώρα” του Astra ο καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας Κώστας Γουργουλιάνης.

Η εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλία

«Δε με ανησυχούν τα στοιχεία. Δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Δεν ξέρουμε τον αριθμό των τεστ και δεν ξέρουμε που εντοπίζονται αυτές οι μολύνσεις. Για παράδειγμα αν είναι στις φυλακές της Λάρισας, σε μια κλειστή δομή, είναι τελειως διαφορετική η ανάλυση από το να είναι στον γενικό πληθυσμό.

Ρεβεγιόν, μαγαζιά και εκκλησίες

Ο Καθηγητής εξέφρασε την άποψη οτι πρέπει να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους, τόσο την περίοδο των εορτών όσο και γενικότερα. «Έχω μία σταθερή άποψη. Με ενόχλησε η περιπτωσιολογία και υπερεξειδίκευση των μέτρων. Αυτά δε χρειάζονται. Να λέμε άλλα για τις εκκλησίες, άλλα για τους αθλητικούς χώρους δεν έχει νόημα. Η οδηγία είναι ίδια. Να πούμε οτι στους κλειστούς χώρους μπορούν να βρίσκονται τόσοι και σε ανοιχτούς τόσοι. Τόσα τετραγωνικά, τόσοι άνθρωποι. Παντού. Να μην υπάρχουν εξαιρέσεις είτε για καταστήματα είτε για εκκλησίες. Σαφή όρια και ολιγόλογες διατάξεις.

Εμβολιασμός

«Θα κάνω το εμβόλιο του κορωνοϊού. Είναι μία αντιμετώπιση που ξέρουμε οτι εξαφάνισε λοιμώδη νοσήματα από τον κόσμο, όπως η ευλογιά που τελείωσε. Οι γνώσεις για το εμβόλιο έρχονται να καθίσουν σε ένα περιβάλλον υπερβολικών γνώσεων που έχουν διαδοθεί στον κόσμο. Ζήσαμε κατακλυσμό άχρηστης γνώσης. Έρχεται και το εμβόλιο και δημιούργησε αυτή την ανασφάλεια στον κόσμο. Ας αρχίσουμε από ένα δεδομένο. Τα εμβόλια άλλαξαν την ιστορία της Ιατρικής. Η αίσθηση που έχω είναι οτι θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Χρειάζεται το 50% να εμβολιαστεί για να έχουμε ανοσία από τον ιό. Πιθανότατα να χρειάζεται να το επαναλάβουμε κάθε χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Γουργουλιάνης.

Πηγή: thenewspaper.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Διαβάστε επίσης

--POH ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ FACEBOOK--


Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών