Λινού κατά Τσόκλη: Μιά «Πληρωμένη» απάντηση σε ότι είπε για το παιδί με κοροναϊό και τι λέει ο ίδιος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λινού κατά Τσόκλη: Μιά «Πληρωμένη» απάντηση σε ότι είπε για το παιδί με κοροναϊό και τι λέει ο ίδιος

medlabnews.gr iatrikanea

Μιλώντας στον Αντέννα, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού επιφύλαξε μία αποστομωτική απάντηση στον ζωγράφο Κώστα Τσόκλη, ο οποίος ξεσήκωσε σάλο όταν είπε ότι μεταξύ του 80χρονου Πικάσο και της 17χρονης κυρά Μαρίας θα έσωζε τον πρώτο γιατί το παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε «βόδι όρθιο».

«Εγώ είμαι χριστιανή και η ανθρώπινη ζωή είναι ισότιμη για όλους.  Δεν ξέρουμε αν ένα παιδάκι ρομά θα γίνει ένας αυριανός ηγέτης ή αν ο επώνυμος επιστήμονας δεν εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εγκληματία. Δεν μετριούνται αυτά τα πράγματα. Η ζωή είναι ζωή», απάντησε η κυρία Λινού.

Κώστας Τσόκλης : Απαντά μέσα από το MEGA, μετά το σάλο για τις  περί θανάτου από κοροναϊό

Για τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τον κοροναϊό, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε πει πως θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί, μίλησε στο MEGA ο γνωστός εικαστικός, Κώστας Τσόκλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσόκλης τόνισε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία» λέει μιλώντας στο MEGA.

«Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα του ήρθε» συμπληρώνει.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων με τον εικαστικό να κατηγορείται για ναρκισσισμο και εγωπάθεια.

«Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν “βλάκα” νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» υπογράμμισε.

Τέλος, ο διεθνούς φήμης εικαστικός τονίζει ότι ήθελε να υπερασπιστεί τους ηλικιωμένους.

«Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη» καταλήγει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων