Παραμένουν για 32 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα. Σταδιακή επιστροφή στα γραφεία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραμένουν για 32 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα. Σταδιακή επιστροφή στα γραφεία

Για 32 διαδοχικές ημέρες πλέον, η Βικτώρια δεν έχει καταγράψει ούτε ένα νέο κρούσμα κοροναϊού

 medlabnews.gr iatrikanea

Για 32 διαδοχικές ημέρες πλέον, η Βικτώρια δεν έχει καταγράψει ούτε ένα νέο κρούσμα κοροναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ενώ ξεκίνησε η σταδιακή επιστροφή εργαζομένων στα γραφεία.

Δυστυχώς, ωστόσο, καταγράφηκε το περασμένο 48ωρο ένας ακόμη θάνατος που σχετίζεται με επιπλοκές της ασθένειας COVID-19.

Το νέο θύμα είναι μία γυναίκα στα 70 της χρόνια. Σύμφωνα με τις Υγειονομικές Αρχές, είχε διαγνωστεί θετική στον ιό στο τέλος Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο δεν ήταν πλέον ενεργό κρούσμα, δεν κατάφερε να αναρρώσει εντελώς και υπέκυψε στις επιπλοκές του ιού.

Σε σχέση με τη σταδιακή επιστροφή εργαζομένων στα γραφεία, από τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, υπενθύμισε πως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού παραμένει υψηλός σε εσωτερικούς χώρους.

Υπό τα βήματα του «οδικού χάρτη», το 25% του εργατικού δυναμικού μπορεί να επιστρέψει στο γραφείο ή έως 10 άτομα για επιχειρήσεις με λιγότερους από 40 υπαλλήλους.

Το Victorian Chamber of Commerce and Industry πιέζει οι εργαζόμενοι να μη φορούν τις μάσκες όταν κάθονται στο γραφείο.

Ο κ. Andrews πάντως τόνισε πως δεν έχει οδηγία από τις Υγειονομικές Αρχές για αλλαγή ως προς τους κανόνες για τη χρήση μάσκας.

«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι σε εσωτερικούς χώρους είναι 20 φορές πιο επικίνδυνο από ό,τι έξω», είπε.

ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Στη Νότια Αυστραλία, η επικεφαλής των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Nicola Spurrier, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, μετά τις κατηγορίες προς ένα άντρα ότι «έσπασε» την καραντίνα και έθεσε σε κίνδυνο την Πολιτεία.

Οι Αρχές παραδέχθηκαν πως το άτομο στο οποίο απέρριψαν τις ευθύνες και εναντίον του οποίου υπήρξε γενική κατακραυγή δεν έκανε κάτι λάθος.

Η κυρία Spurrier διευκρίνισε ότι ο άντρας δεν είχε καμία υποχρέωση να παραμείνει σε απομόνωση και κανείς δεν του είπε να πράξει αντίστοιχα.

«(Ως) μία περιστασιακή επαφή, το άτομο δεν έλαβε εντολή για καραντίνα από τις Υγειονομικές Αρχές της Νότιας Αυστραλίας ή την Αστυνομία της Πολιτείας (SAPOL) και γι’ αυτό δεν έκανε τίποτε λάθος», είπε η κυρία Spurrier.

«Δεν ‘έσπασε’ την καραντίνα και είναι πλήρως συνεργάσιμος στις προσπάθειες εντοπισμού επαφών που έχουν στόχο να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού περαιτέρω», ανέφερε.

«Προσωπικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την κακή επικοινωνία που υπήρξε και να τον ευχαριστήσω για τη συνεχιζόμενη συνεργασία του μαζί μας».

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝΣΛΑΝΤ

Το Κούινσλαντ άνοιξε τα σύνορά του σε κατοίκους της Βικτώριας και του Σίδνεϊ από σήμερα Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου.

Επίσης, κάτοικοι από την Βόρεια Επικράτεια, την Τασμανία και τη Δυτική Αυστραλία μπορούν να ταξιδέψουν στο Κουίνσλαντ, με μόνο «αγκάθι» έως τώρα τη Νότια Αυστραλία που παραμένει σε «συναγερμό».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων