Γεροτζιάφας: η ιστορία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει εύκολα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γεροτζιάφας: η ιστορία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει εύκολα

Να μην εφησυχάζουμε συστήνει στους Έλληνες ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόριος Γεροτζιάφας

medlabnews.gr iatrikanea  

Την ανησυχία του για την εικόνα στην Αττική και τον κίνδυνο που «κρύβουν» ισχυρές «φωλιές» του ιού, εξέφρασε ο καθηγητής Αιματολογίας, Γρηγόριος Γεροτζιάφας.

Να μην εφησυχάζουμε συστήνει στους Έλληνες ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόριος Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως «ο ιός είναι στη χώρα».

Ο ίδιος μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κατάσταση στη Γαλλία. «Στη Γαλλία έχουμε περάσει σε σκληρούς περιορισμούς, με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα κι αρχίζει η συζήτηση να μπούμε σε lockdown. Επίσης, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί η βρετανική μετάλλαξη του ιού κι έχει αυξηθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Είμαστε σε λίγο πιο προχωρημένη κατάσταση από την Ελλάδα» σχολίασε.

Πρόσθεσε ωστόσο πως:

Όσο για το σταδιακό άνοιγμα που γίνεται στη χώρα μας, ο καθηγητής επισημαίνει πως «η ιστορία δεν έχει τελειώσει και δεν θα τελειώσει εύκολα». «Εδώ έχουμε περισσότερο κρύο, πολύ καιρό. Μέχρι προχθές έκαναν μπάνιο στην Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών στο Παρίσι είναι μεγαλύτερος από της Αθήνας, υπάρχει περισσότερος κόσμος. Επίσης, το εισαγόμενο ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεροτζιάφας εστίασε στην Αττική λέγοντας πως «υπάρχουν ισχυρές "φωλιές" του ιού, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνα τα πράγματα». «Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων και κυρίως τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Έκανε λόγο για «πολιτική επιλογή» σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, χαρακτήρισε την εστίασης ως «έναν από τους κύριους μεταδότες», ενώ για τις μεταλλάξεις επισήμανε ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη του ιού. «Θα υπάρξουν μεταλλάξεις που θα κάνουν τον ιό να μην τον πιάνουν τα εμβόλια, να μεταδίδεται πιο εύκολα. Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι δεν έχει αλλάξει η βαρύτητα της νόσου κι αυτό είναι σημαντικό».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων