Γιατροί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αρρώστησαν από κοροναϊό.. Ο ένας τελικά δεν τα κατάφερε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατροί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αρρώστησαν από κοροναϊό.. Ο ένας τελικά δεν τα κατάφερε

Ο Γιάννης Ντελής και ο Στάθης Μπαθρέλλος (φωτογραφία πάνω αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), στυλοβάτες της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσα

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Γιάννης Ντελής και ο Στάθης Μπαθρέλλος (φωτογραφία πάνω αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), στυλοβάτες της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας, αρρώστησαν σχεδόν μαζί από κορωνοϊό και έδωσαν παράλληλα την άνιση μάχη στην εντατική. Ο πρώτος βγήκε νικητής και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον ανάρρωση, παλεύοντας με τα κατάλοιπα του ιού που δεν του επιτρέπουν ακόμη να αναπνεύσει ομαλά. Ο δεύτερος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μακρά νοσηλεία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Καρδίτσας και Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους και τους συναδέλφους του.

Με μια συγκλονιστική δημόσια δήλωσή του, ο Γιάννης Ντελής μιλά με συγκίνηση για τη μάχη που έδωσε ο ίδιος στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, μεταφέρει την οδύνη του για την απώλεια του συναδέλφου και "αδελφού" του, ενώ απευθύνει δραματική έκκληση για άμεση ενίσχυση της εναπομείνασας αποδεκατισμένης Παθολογικής Κλινικής, την οποία διευθύνει, καθώς και της Πνευμονολογικής, της ΜΕΘ και των ΤΕΠ, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα με τον αόρατο εχθρό στο αναμενόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

"Θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου"

"Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών (συναδέλφων) μου και του νοσηλευτικού (συνεργατών) προσωπικού, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και σύντομα ελπίζω να επιστρέψω στα καθήκοντα μου. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους, συγγενείς, φίλους, γνωστούς και άγνωστους, που με τις προσευχές τους, τις ευχές τους, το ενδιαφέρον τους, και την αγάπη τους τις δύσκολες ημέρες της νοσηλείας μου στηρίξατε εμένα και προπάντων την οικογένεια μου. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, θα σας είμαι υπόχρεος για πάντα", αναφέρει ο κ. Ντελής και προσθέτει:

"Μαζί με χιλιάδες άλλους διασωληνωμένους, βίωσα για ημέρες τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία, έζησα την μοναξιά της ασθένειας και λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μου συνάδελφου ιατρού Ευσταθίου Μπαθρέλλου ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή παλεύοντας καθημερινά με τον ύπουλο ιό. Έχω μόνο τούτο να τονίσω για τον αδελφό μου. Όταν του έλεγα "Στάθη πήγαινε σπίτι σου σε παρακαλώ", μου απαντούσε "θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου".

Ο διευθυντής της Παθολογικής περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο αποδεκατισμένο προσωπικό του νοσοκομείου και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απευθύνει αγωνιώδες μήνυμα για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του. "Είναι χρέος μου, στην μνήμη του αδελφού μου, ως επαγγελματία υγείας και ζώντας τις έκτακτες συνθήκες του δευτέρου κύματος και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού του νοσοκομείου μας - με προσωπικό κόστος πολλών εξ ημών - υπηρετώντας τις ανθρώπινες αξίες να σταθώ με ιδιαίτερη ευθύνη στα παρακάτω", αναφέρει και χαρακτηρίζει «όνειδος» για τους διοικούντες στις έκτακτες καταστάσεις που βιώνει το νοσοκομείο Καρδίτσας τη μη υπογραφή μέχρι σήμερα  του ΦΕΚ διορισμού Παθολόγου ιατρού στην Παθολογική κλινική. Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες και τρεις μήνες ακόμη καθυστερεί, όπως λέει.

"Πώς θα λειτουργήσουμε";

"Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να προστατεύσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας και παράλληλα να στηρίξουμε τους ασθενείς μας και όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται. Για τον λόγο αυτό εκφράζω την αγωνία μου, εν όψει του επερχόμενου τρίτου κύματος του κορωνοϊού, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο το πολύπαθο, κουρασμένο, αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, να ανταπεξέλθει", τονίζει και θέτει τα ερωτήματα:

"Με ελάχιστες πλέον βιολογικές και ψυχικές αντοχές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των εμπλεκόμενων Κλινικών και Μονάδων πως θα λειτουργήσει; Πως θα λειτουργήσει η εναπομείνασα ξεριζωμένη Παθολογική κλινική με επτά πλέον παθολόγους γιατρούς, έναντι 13 οργανικών θέσεων, η οποία καθημερινά συμπιέζεται (ψυχικά και εργασιακά) όλο και περισσότερο από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να καλύψει τα πάντα, την Κλινική της, τις μονάδες Μεσογειακής αναιμίας και Χημειοθεραπειών όταν λείπει ο διευθυντής της, τα Επείγοντα Ιατρεία, τις Κλινικές covid και τελευταίως και τους εμβολιασμούς. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου, απλά τώρα αριθμητικά αδυνατούμε, δεν επαρκούμε και να μην μας αντιμετωπίζετε οιονεί ένοχους ερήμην. Πώς θα λειτουργήσει η πρόσφατα δημιουργηθείσα Πνευμονολογική Κλινική με δύο Πνευμονολόγους ιατρούς, η ελλιπής σε ιατρούς ΜΕΘ και τα ελλιπή σε ιατρούς Επείγοντα Ιατρεία ΤΕΠ";

Ο ίδιος θέτει το δίλημμα προς αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις: "Κύριοι, είτε θα τολμήσετε την άμεση και κατεπείγουσα πρόσληψη του κατάλληλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid ιατρικού προσωπικού (πλήρη στελέχωση της Παθολογικής, της Πνευμονολογικής, της μονάδας ΜΕΘ και των Επειγόντων ιατρείων ΤΕΠ) η οποία θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο πολλές άλλες από τις ανάγκες του νοσοκομείου είτε σε ενάντια περίπτωση η λειτουργία του νοσοκομείου μας θα είναι αναποτελεσματική".

Τέλος, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, ενόψει του τρίτου κύματος κορωνοϊού να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης και να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, "για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας".


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων