Κατάφεραν να είναι 16 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατάφεραν να είναι 16 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα

Στο μηδέν παραμένει η τοπική μετάδοση του κορονοϊού στη Βικτώρια για 16η ημέρα

 medlabnews.gr iatrikanea

Στο μηδέν παραμένει η τοπική μετάδοση του κορονοϊού στη Βικτώρια για 16η ημέρα, αλλά ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη από το εξωτερικό που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στην Πολιτεία στους 31. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν 16.465 εξετάσεις το προηγούμενο 24ωρο.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (χθες) χαλαρώνουν τα μέτρα του κορονοϊού στη Βικτώρια όσον αφορά τις συγκεντρώσεις σε σπίτια και θα επιτρέπεται πλέον η υποδοχή 30 επισκεπτών στα σπίτια (από 15 που ήταν το όριο μέχρι σήμερα).

Επίσης, περισσότεροι πολίτες της Βικτώριας που έχουν αποκλειστεί στο Σίδνεϊ στις χαρακτηρισμένες κόκκινες ζώνες, θα μπορούν πλέον να γυρίσουν σπίτια τους από τις 6μμ την Παρασκευή. Όλοι οι Δήμοι του Σίδνεϊ, εκτός από τον Δήμο Cumberland, αποχαρακτηρίζονται από το απαγορευτικό μετκακίνησής τους στη Βικτώρια.

Παράλληλα, ανοίγουν τα σύνορα για το Brisbane, καθώς όλη περιοχή θεωρείται πλέον πράσινη ζώνη.

Ο κ. Andrews τόνισε όμως, ότι ακόμα και από τις πράσινες ζώνες, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν έχουν μαζί τους την άδεια για να περάσουν τα σύνορα στη Βικτώρια .

ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΗΣ, Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ PAULA BADOSA

Η αθλήτρια του τέννις από την Ισπανία, Paula Bados, ανακοίνωσε στο twitter το βράδυ της Πέμπτης ότι εξετάστηκε θετική στον ιό.

Η ίδια ήταν μεταξύ των 72 αθλητών του Australian Open που μεταφέρθηκαν σε πλήρη απομόνωση όταν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα στην ίδια πτήση τσάρτερ μαζί τους. Η διάγνωσή της έρχεται μετά από παράπονα που εξέφρασε η ίδια για τη «σκληρή» καραντίνα στην οποία βρίσκεται.

H 23χρονη αθλήτρια εξετάστηκε θετική την έβδομη ημέρα της καραντίνας της, και σύμφωνα με τις δηλώσεις της έχει κάποια σύμπτωματα και έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο Υγείας, όπου βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όπως δήλωσε ο επικαφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Βικτώριας, Brett Sutton, όσοι εξετάζονται θετικοί κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους σε ξενοδοχεία, θα ξεκινάει εκ νέου η καταμέτρηση των 14 ημερών που θα χρειαστεί να παραμείνουν στην καραντίνα.

Αυτό σημαίνει ότι παίκτες του Αustralian Open που βγαίνουν θετικοί μετά την άφιξή τους, πολύ πιθανόν να μην μπορούν να βγουν από την καραντίνα μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες για την έναρξη των αγώνων.

Αυτή την περίοδο η Βικτώρια υποδέχεται περίπου 1120 Αυστραλούς από το εξωτερικό κάθε εβδομάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου, και ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Dan Andrews, ανακοίνωσε ότι οι Αρχές θα προχωρήσουν στην αύξηση των αφίξεων ανά εβδομάδα, επιτρέποντας σε περισσότερους Αυστραλούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων