Τούντας: Τις επόμενες μέρες θα δούμε να αυξάνουν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τούντας: Τις επόμενες μέρες θα δούμε να αυξάνουν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί

O καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας ανέμενε τα μέτρα

medlabnews.gr iatrikanea 

O καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας  είπε χαρακτηριστικά, ανέμενε τα μέτρα «γιατί όπως είχαμε διαπιστώσει από τις καμπύλες της επιδημίας από τα Χριστούγεννα και μετά θα είχαμε έξαρση του δεύτερου κύματος».

Την ανησυχία του ότι «τις επόμενες ημέρες θα δούμε άνοδο και των διασωληνωμένων και των νεκρών», εξέφρασε ο καθηγητής, ο οποίος αναγνώρισε ότι «υπάρχει μία καθυστέρηση στη λήψη των σχετικών αποφάσεων διότι υπάρχει η πίεση της οικονομίας, την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε».

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που φοβάμαι ότι θα επιδεινωθούν τις επόμενες μέρες, θα αναγκαστούμε να πάμε προς τα πίσω, θα αρχίσουμε πάλι να κλείνουμε τα μαγαζιά, να περιορίζουμε την κινητικότητα περαιτέρω. Αυτό είναι χειρότερο για μία επιχείρηση από το να της δώσεις τη δυνατότητα να δουλέψει ένα μεγάλο διάστημα» σημείωσε ο κ. Τούντας και τόνισε ότι «η κατάσταση που ζήσαμε τους τελευταίους δύο μήνες δεν θύμιζε κανενός είδους lockdown».

«Μπορούμε σε ορισμένες περιπτώσεις να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα. Δεν μπορεί να δίνεται η δυνατότητα σε έναν πολίτη να βγαίνει 10 φορές την ημέρα για ψώνια, 10 φορές την ημέρα για να γυμναστεί» υπογράμμισε επίσης και κατέληξε: «Ακόμα και αν πετύχουμε τη συλλογική ανοσία, που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε μέσα στο καλοκαίρι, δεν έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων