Ισραήλ: Η πρώτη συναυλία μόνο για τους εμβολιασμένους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ισραήλ: Η πρώτη συναυλία μόνο για τους εμβολιασμένους

Υπαίθρια μουσική συναυλία στην οποία παρευρέθησαν μόνο εμβολιασμένοι

medlabnews.gr iatrikanea 

Υπαίθρια μουσική συναυλία στην οποία παρευρέθησαν μόνο εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 διοργανώθηκε στο Ισραήλ σε ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Οι θεατές υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Τα «διαβατήρια» έχουν διάρκεια έξι μηνών από τη στιγμή του πλήρους εμβολιασμού.

«Παρέχει προστασία, αλλά και μια αίσθηση άνεσης για να καθίσεις ανάμεσα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Ντόρον Ζίχερ, ένας συνταξιούχος επιχειρηματίας ενώ περίμενε την παράσταση της Ισραηλινής τραγουδίστριας Νουρίτ Γκαλρόν το σούρουπο στο πάρκο Γιαρκόν.

«Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο σπίτι σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, είναι υπέροχο να βγαίνεις και να βιώνεις δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες», είπε.

Το Ισραήλ ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το σύστημα αυτό ελεύθερης μετακίνησης, καθώς άνοιξαν ξανά οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου.

Γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα και ξενοδοχεία είναι ανοιχτά μόνο για τους κατόχους των πράσινων διαβατηρίων. Σε εσωτερικούς χώρους, επιβάλλονται αυστηρά όρια χωρητικότητας και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Αξιωματούχοι υγείας στο Ισραήλ, το οποίο ηγείται της παγκόσμιας κούρσας εμβολιασμών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους σκεπτικιστές των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ισραηλινές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer μειώνει την μεταδοτικότητα του ιού.

«Αν χρειαζόταν να πάω σε ένα πολιτιστικό χώρο όπου δεν ζητούσαν το πράσινο διαβατήριο δεν θα πήγαινα», δήλωσε ο Μίχαλ Πόρατ, 66 ετών. «Θέλω να ξέρω και να είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μου είναι ήδη ανοσοποιημένοι και εμβολιασμένοι και δεν θα εμπιστευόμουν ανθρώπους που δεν είναι».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων